Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Oud en nieuw 2018/2019: vuurwerk in Dubai & Burj KhalifaDe Oud & Nieuw 2018 viering in Dubai stond natuurlijk weer bol van het vuurwerk en is een van de meest spectaculaire vuurwerkshows ter wereld waar het nieuwe jaar 2019 werd ingeluid!

Zoals elk jaar wordt er in Dubai op verschillende plekken vuurwerk afgestoken rondom de iconische bouwwerken, waarvan de (live-) beelden de hele wereld overgaan. Natuurlijk wordt er in de laatste seconden afgeteld waarmee het feest en de show compleet losbarstte.

De oud-en-nieuw viering in Dubai is daarmee net zo populair geworden als het aftelmoment in New York, Parijs of Sydney.

Mocht je niet in Dubai (geweest) zijn met oud & nieuw 2018, dan vind je hieronder via Ontdek Dubai.NL alle video's van deze feestelijke avond, de beste locaties en informatie over de vuurwerkshows in de Verenigde Arabische Emiraten.

Er werden zelfs twee wereldrecords verbroken in een van de emiraten!

Video vuurwerk in Dubai 2018

Bekijk hieronder de video van het vuurwerk op de Burj Khalifa tijdens oud & nieuw viering 2018 in Dubai!

Vuurwerk & LED-/laser show Burj Khalifa

Op oudjaarsavond en specifiek om klokslag 0:00 stond het bomvol met toeristen en lokale Emirati waarbij de de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, wederom het middelpunt van de grote vuurwerk show is. Naast het vuurwerk wordt er ook gebruik gemaakt van bijzondere LED shows en laser-verlichting om het nog spectaculairder te maken!

De omgeving werd uit veiligheidsoverwegingen uiteraard gedeeltelijk afgesloten, maar de Burj Khalifa is bij uitstek de beste locatie is voor het organiseren van vuurwerkshows, aangezien deze enorm hoge wolkenkrabber in de wijde omtrek van Dubai te zien is, waardoor iedereen ervan kon genieten en gezamenlijk kon aftellen naar 2019.

Er zijn meer locaties in Dubai waar vuurwerkshows te zien was. Zo was ook de Burj Al Arab, het enige 7 sterren hotel in de wereld, de locatie waar vele genieten van het prachtige georganiseerd vuurwerk en lichtshows. Verder werd op de Palm Jumeirah, met als speciale locatie het Atlantis Hotel, 10 seconden voor middernacht en daarmee 2019 afgeteld naar het vuurwerkmoment.

Dubai Festival City en Global Village, beide grote evenemententerrein, zijn de locaties voor live-muziek, entertainment en natuurlijk veel vuurwerk!

Wereldrecord vuurwerk in Ras Al Khaimah 

In Ras Al Khaimah (Al Marjan Island), werd het wereldrecord aaneen gesloten vuurwerk verbroken met een 12 minuten durende show en maar liefst 13 km aan vuurwerk! Daarmee werd het wereldrecord van Venetië uit 2016 verbroken met de 'langste chain aan vuurwerk' en de 'langste rechte lijn aan vuurwerk' verbroken. Het vorige record stond op 'slechts' 11.38 km.

Maar liefst 300 kilogram en 11.284 stuks aan vuurwerk werd hiervoor gebruikt! De locaties stonden maximaal 2 kilometer uit elkaar, wat zorgt voor een lange strook aan vuurpijlen die de lucht ingeschoten worden en tot ontploffing worden gebracht.  Daarnaast werd er gebruik gemaakt van 200 drones om verschillende objecten uit te beelden.

Bekijk hieronder de video van het wereldrecord!

Abu Dhabi en de overige emiraten

Evenals in Dubai zijn ook de overige Emiraten zoals Abu Dhabi volop voorzien van zeer bijzondere en spectaculaire vuurwerkshows om het jaar 2019 te verwelkomen.

In Abu Dhabi was vooral het prachtige Emirates Palace en Al Maryah Island de beste locaties, maar ook o.a. op de Abu Dhabi Corniche, Yas Island, het Hazza Bin Zayed Stadion en het Zayed Festival werd veel vuurwerk worden afgestoken.

Bekijk hieronder alle video's van de oud en nieuw vieringen, het vuurwerk op de Burj Khalifa en de rest van Dubai in de afgelopen jaren.

Zoeken