Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Palm JumeirahThe Palm Jumeirah is een kunstmatig eiland gemaakt door Nakheel, een bedrijf dat eigendom is van de regering van Dubai.

Het is een van de drie eilanden die de kustlijn van Dubai met een totaal van 520 kilometers moet gaan verlangen. The Palm Jumeirah is de kleinste en de eerste van drie Palmeilanden (Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira) die zal worden ontwikkeld door Nakheel.

Het palmeiland Palm Jumeirah is gemaakt in de vorm van een palmboom. Het bestaat uit een stam, een kroon met 16 bladeren en een halve maan rond een eiland dat 11 kilometer lange golfbreker vormt. Het palmeiland is 5 bij 5 km en de totale oppervlakte groter is dan 800 voetbalvelden. De kroon is verbonden met het vasteland door een 300-meter brug en de halve maan is aangesloten op de top van de palm door een onderzeese tunnel. Aan het eind is het beroemde Atlantis Hotel gevestigd. Het palmeiland The Palm Jumeirah wordt aangeprezen als een van de beste resorts ter wereld. Het palmeiland verdubbelde de lengte van de kustlijn van Dubai.

Het palmeiland The Palm Jumeirah zal beschikken over thema hotels, drie typen villa's (Signature Villa's, Garden Homes en Canal Cove Town Homes), appartementencomplexen, stranden, jachthavens, restaurants en een verscheidenheid aan retail verkooppunten.

Bouw van Palm Jumeirah

De bouw van het palmeiland Palm Jumeirah begon in juni 2001 en de ontwikkelaars kondigden de overdracht van de eerste woningen in 2006 aan. Het eiland is gemaakt met behulp van 94 miljoen kubieke meter zand en 7 miljoen ton steen .
Het palmeiland The Palm Jumeirah is ontstaan door zand te gieten op de 10.5 meter diepe zeebodem met behulp van baggerschepen van het Nederlandse bedrijf Van Oord. Boven de zeespiegel is door middel van bagger-techniek, die bekend staat als "rainbowen", het zand gespoten over het oppervlak van het stijgende eiland.

Kalkrijke zand werd gebruikt voor de ontginning van het palmeilanden. Het palmeiland bestaat uit een gebogen golfbreker met natuurlijke steen, bedoeld om de oprichting van een natuurlijk rif aan te moedigen en de habitats voor het zeeleven. Totale kosten waren zo'n 12,3 miljard dollar.

Meer bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken