Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Jumeirah Moskee DubaiAls je een moskee in Dubai wil bezoeken, dan is de Jumeirah Moskee waarschijnlijk de beste optie.

Het Islamitische gebedshuis is waarschijnlijk de bekendste moskee van Dubai, aangezien het gelegen is aan de drukke Jumeirah Road. Deze straat ligt aan de voet van het palmeiland Palm Jumeirah en hier zijn o.a. het hotel de Burj Al Arab en het Wild Wadi Park te vinden.

Het is daarom een gebied waar veel toeristen te vinden zijn en dit is ook een van de redenen waarom de Jumeirah Moskee de enige moskee in Dubai is, die vrij toegankelijk te bezoeken is voor niet-moslims. De Grote Moskee die in Bur Dubai te vinden is, is enkel toegankelijk voor moslims.

Er is in ieder geval voldoende ruimte voor iedereen, want er kunnen maar liefst 1200 bezoekers in deze moskee in Dubai. De moskee wordt ook afgebeeld op het 500 Dirham briefje van de Verenigde Arabische Emiraten.

De Jumeirah Moskee werd gebouwd tussen 1975 en 1978 en officieel geopend in november 1979. De architectuur is gebaseerd op de stijl van het Kalifaat van de Fatimiden, een dynastie die van 909-1171 regeerden over de Noord-Afrika. Het gebouw heeft twee hoge, kenmerkende minaretten die rondom een koepel gebouwd zijn.

Kledingvoorschriften moskeebezoek

Kledingvoorschriften DubaiAllereerst dien je je schoenen uit te trekken voor het betreden van de Jumeirah moskee in Dubai.

Voor een bezoek aan de moskee heeft een bescheiden jurk de voorkeur, echter kan er traditionele kledij worden geleend bij de moskee.

Vrouwen dienen een lang rok of broeken, lange mouwen te dragen en een hoofddoek/sjaal over het hoofd. Heren dienen een lange broek te dragen i.c.m. met een t-shirt of shirt, maar geen vest.

 

Kledingvoorschriften Dubai ➜

Jumeirah Moskee fotograferen

De buitenkant van de moskee kan op vrijwel elk moment van de dag of nacht bezocht, bekeken en gefotografeerd, maar het is beleefd om dit niet tijdens het gebed of preek tijden te doen.

De beste tijden om de moskee te fotograferen is in de zeer vroege ochtend net na zonsopgang. Vrijdag is het beste om te vermijden evenals avonden net voor zonsondergang, aangezien dat de drukste momenten rondom de moskee zijn.

 

Fotograferen in Dubai ➜

Openingstijden en prijzen rondleiding

De Jumeirah Moskee is 6 dagen per week (zaterdag tot donderdag vanaf 10:00 uur) geopend om een rondleiding bij te wonen.

Je hebt geen reservering nodig om de moskee te bezoek, maar je moet ongeveer om 9.45 uur bij de hoofdingang van de Jumeirah-moskee aanwezig zijn.

  • Elke tour duurt ongeveer 75 minuten.
  • De tour kost 20 AED per persoon inclusief water, data, Arabische koffie, thee en traditionele gebak.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn gratis.

 

Cultuur toegangskaarten ➜

Meer cultuur in Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken