Dubai

The World DubaiThe World is een bouwproject vier kilometer uit de kust bij Dubai , bedoeld voor toerisme. Het wordt een archipel van eilandjes, aangelegd in de vorm van de continenten van de wereld nabij de kunstmatig aangelegde Palmeilanden.

De sheikh die eigenaar is van het bedrijf, begon in 2004 met een eiland in de vorm van een palmboom. Het huidige (Nederlandse bedrijf) Van Oord heeft daarvoor het contract gekregen. Baggeraannemer Boskalis, heeft meegewerkt aan de buitenste ring, maar Van Oord, maakte de 'palmboom' zelf. Dit proces heeft wereldwijd via de media veel aandacht gekregen. Na een succesvol verloop van de bouw van het eiland, heeft Van Oord een nieuw contract gekregen. Ditmaal geen palmboom maar een eilandengroep in de vorm van de werelddelen.

Project 'The World' is het grootste baggerproject ooit uitgevoerd in de wereld. Tevens is het het grootste project in omvang, dat aangenomen is door één enkele aannemer. 'The World Archipelago' is een prestigieus project dat bestaat uit het aanwinnen van kunstmatige eilanden in de vorm van de verschillende continenten.

Op deze eilanden zullen hotels, appartementen en villa's worden gebouwd. Het project The World wordt vier kilometer voor de kust van Dubai ontwikkeld, voor het strand van Jumeirah dat zich ongeveer 15 kilometer zuidwestelijk van Dubai-stad bevindt. Het werk bestaat uit het bouwen van diverse typen golfbrekers met een totale lengte van ongeveer 25 kilometer waarvoor circa 32 miljoen ton steen nodig is. Dit zijn de grootste golfbrekers die ooit gebouwd zijn.

Verder bestaat het project uit het maken van 300 eilanden binnen de omtrek van de golfbrekers, die zullen bestaan uit ongeveer 325 miljoen kubieke meter zand, inclusief de aanleg van twee havens.
Om land aan te winnen zijn 15 sleephopperzuigers ingezet, die variëren in beuninhoud van 3500 tot 23.000 kubieke meter, waaronder een van de grootste sleephopperzuigers ter wereld.

Per week wordt ongeveer 3 miljoen kubieke meter zand gewonnen en opgespoten. Begin februari 2008 leverde Van Oord het prestigieuze project op. Eerst worden de continenten van The World aangelegd met behulp van sleephopperzuigers die gebruikmaken van twee methoden: rainbowen en dumpen. Hierna worden cutterzuigers ingezet om de eilanden vorm te geven. Voor het aanleggen van de golfbrekers worden twee steenstorters ingezet die de eerste laag rotsen op zandbanken storten.

Ontdek Dubai.NL

Openen