Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Kleding in DubaiAls je op vakantie naar Dubai gaat, dan zijn er een aantal kledingvoorschriften om rekening mee te houden.

Dubai is een islamitisch land waar moslima's vaak deels of volledig gesluierd (door middel van een nikab of hidjab) zich in het openbaar vertonen.

Daarentegen zijn Dubai en de overige Emiraten in de afgelopen jaren zich ook volledig gaan richten op de toestroom van het wereldwijde toerisme en zijn daarom de kledingvoorschriften in Dubai en de te dragen kleding daarmee veranderd. 

Hieronder een overzicht van de kleding die je wel/niet kan dragen in Dubai en de belangrijkste kledingvoorschriften.

Kleding in Dubai: top 5

  • Vrouwelijke toeristen zijn niet verplicht om in het openbaar een hoofddoek of nikab te dragen. Hoewel dit wel door de autoriteiten het liefst wordt gezien, is het op de meeste plekken en in het openbaar niet verplicht.

  • Het wordt daarentegen wel afgeraden om doorzichtige of zeer korte kleding te dragen. Het voornaamste punt is dat schouders bedekt blijven en kleding tot je knieën draagt.

  • Het is verboden om topless op het strand te liggen en ook g-strings zijn uit den boze.

  • Onderkleding zoals bh, strings en of ander ondergoed mag niet zichtbaar gedragen worden.

  • Als je tijdens je vakantie een moskee wil bezoeken dan schrijven de kledingvoorschriften wel voor om een hoofddoek (hidjab) te dragen. Deze zijn verkrijgbaar bij de moskee.

Meer tips over Dubai

Zoeken