Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Waterfront Market DubaiVoor de echte liefhebber van vis is het Waterfront Market in Deira, voorheen Deira Fish Market genoemd, een echte aanrader!

Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten zijn van oudsher gebieden waar men o.a. leefde van en handelde in de visvangst. Vandaag de dag is deze situatie compleet veranderd door allereerst de vondst van olie in het gebied en later de opkomst van het toerisme.

Toch speelt de zee, het water en de vissen nog altijd een kenmerkende rol in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten, getuige alleen al de vorm van het iconische Burj Al Arab, welke in de vorm van een cultuurhistorisch dhow-schip is gebouwd.

De Deira Fish Market was jaren lang de plek waar de handel is vis werd gedreven.  De vismarkt in Dubai serveerde sinds 1958 verse vangst en producten aan consumenten in de VAE en dit gaat nu in het nieuwe 104.373 vierkante meter grote Waterfront Market verder. Na bijna 60 jaar heeft de iconische Deira Fish Market haar deuren gesloten en is vervangen door de gloednieuwe Waterfront Market in de buurt van Hamriya Port.

De Waterfront-markt is een van de belangrijkste winkelbestemmingen van Dubai en een eersteklas versmarkt. Gelegen in het hart van de stad, staat de Waterfront Market voor een mix van een traditionele Emirati souk en de multiculturele geest van de stad in een modern gebouwde faciliteit.

Deira Fish Market DubaiDe nieuwe Waterfront Market herbergt enkele van de toonaangevende eet- en drinkgelegenheden, winkels en een hypermarkt. Het blijft een van de gerenommeerde markten in het land voor vers voedsel zoals vis, vlees, gevogelte, fruit, groenten, droge goederen en dadels.

Deze winkelervaring wordt verbeterd door 770 ondergrondse parkeerplaatsen en 470 buitenparkeerplaatsen samen met een aangewezen visafslaggebied.

Verwacht wordt dat de Waterfront Market naar schatting meer dan 500.000 bezoekers, toeristen en shoppers per maand zal ontvangen. Niet alleen is de Waterfront Market een bloeiende winkelbestemming, maar ook een centrum voor culturele activiteiten.

Locatie en openingstijden Waterfront Market Dubai

Bekijk hieronder de locatie en openingstijden van het Deira Fish Market/Waterfront Market.

Openingstijden

De openingstijden van de Waterfront Market verschillen per hal.

 • Fish market: 24 uur (22:00-23:00 gesloten voor schoonmaak)

 • Vlees en gevogelte / fruit en groenten: 06:00 - 01:00

 • Retailers
  • Werkdagen: 10:00 - 22:00
  • Weekend: 10:00 - 23:00

 • Restaurants
  • Werkdagen: 09:00 - 00:00
  • Weekend: 09:00 - 00:00

Locatie

 • Corniche Road, Deira, Dubai.

Je kunt de Waterfront Market ook goed met de metro van Dubai bereiken. Ga hiervoor naar het Palm Deira Metro Station.

Souks in Dubai

Bezienswaardigheden Dubai

Zoeken