Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Tijdsverschil in Dubai

Als je op vakantie gaat naar Dubai, moet je rekening houden met een tijdsverschil.

Dubai maakt onderdeel uit van de Verenigde Arabische Emiraten, welke gelegen zijn op het Arabische Schiereiland.

De tijdzone waar Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten onder vallen is UTC+4. 

Het tijdsverschil tussen Dubai en Nederland is tijdens de zomertijd +2 uur. Dit wil zeggen dat het 2 uur later is in vergelijking met Nederland. In de wintertijd komt er een uur bij. 

Het tijdsverschil tussen Dubai en Nederland is dus niet zo groot te noemen en je vliegt binnen 6,5 uur van Amsterdam Schiphol naar Amsterdam.

 

1Tijdsverschil Dubai - Nederland

Hieronder vind je de actuele tijd in Dubai en Nederland en zie je live het tijdsverschil tussen beide landen. 

Nederland

Actuele tijd in Nederland

Dubai/Verenigde Arabische Emiraten

Actuele tijd in Dubai

 

2Is er een zomertijd/wintertijd in Dubai? 

Er wordt in de Verenigde Arabische Emiraten en Dubai geen zomer- of wintertijd gehanteerd.

Daarom is tijdens de, in Nederland geldende, zomertijd het tijdsverschil 2 uur en is het tijdsverschil in de wintertijd een uur extra en daardoor 3 uur.

 

Meer informatie: vakantie naar Dubai ➔

 

3Werkweek in Dubai

Werkweek DubaiPer 1 januari 2022 is in de gehele Verenigde Arabische Emiraten en daarmee in Dubai, de werkweek veranderd naar vier en een halve dag dat loopt van maandag tot vrijdagmiddag. Daarmee zal het weekend starten vanaf vrijdag 12:00 en duren tot en met zondag.

Hiermee is de VAE het enige Arabische land in de Golfregio die deze verdeling van werkdagen en weekend hanteert, aangezien in de overige landen het weekend op vrijdag en zaterdag valt, aangezien dit tevens de dag waarop de moslims naar de verschillende moskeeën in Dubai gaan om te bidden.

Hieronder is een schematisch overzicht gegeven:

  • Maandag = werkdag
  • Dinsdag = werkdag
  • Woensdag = werkdag
  • Donderdag = werkdag
  • Vrijdag = weekend vanaf 12:00
  • Zaterdag = weekend
  • Zondag = weekend

 

Tot 2022.

Tot het jaar 2022 viel het weekend in Dubai dus ook op vrijdag en zaterdag. De zaterdag was dan de dag waarop de werkweek weer rustig begon, maar vele winkels nog gesloten waren. De shopping malls waren hier al een uitzondering op, aangezien deze wel op zaterdag geopend waren en duizenden bezoekers trokken.

De enorme stijging in de afgelopen jaren van de toerismecijfers en de vele internationale expats die wonen en werken in Dubai heeft de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten doen besluiten om dit per 2022 te veranderen, dat zo "de productiviteit verhoogt en de balans tussen werk en privé verbetert", aldus een tweet van het officiele VAE overheidsaccount (@UAEmediaoffice).

Tot 2006.

Tot 2006 viel het weekend op donderdag en vrijdag waarbij de tweede dag van het weekend, evenals in Westerse landen, de rustdag was. Echter was dit niet praktisch in verband met de internationale landen waarop zaterdag over het algemeen niet wordt gewerkt. 

 Meer tips over Dubai

Zoeken