Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Bluewaters Island DubaiBluewaters Island in Dubai is een nieuw kunstmatig aangelegd schiereiland voor de kust van Dubai Marina. Je vindt hier winkels, entertainment, recreatie en hotels.

De verwachting is dat het kunstmatige eiland, in het verlengde van Dubai Marina waar de afgelopen jaren volop gebouwd is met o.a. een boulevard en waar vele winkels, restaurants, clubs en bars te vinden zijn, uitgroeit tot een populaire toeristische locatie in Dubai waar volop te genieten en ontspannen valt. Een van de voornaamste eye-catchers is het grootste reuzenrad ter wereld genaamd The Ain Dubai (ook wel Dubai Eye genoemd), waarmee je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de Perzische Golf waaraan het emiraat gelegen is.

Een 265 meter lange voetgangersbrug genaamd The Wharf Link, verbind Bluewaters Island met het vaste land. Deze begint bij The Beach at JBR, de boulevard in Dubai Marina en eindigt bij Bluewaters Wharf dat dient als een haven voor watertransport op het kunstmatige eiland. Aan de kust is een ondergrondse parkeergarage te vinden om je auto te parkeren.

Dubai heeft met de realisatie van dit project wederom het landoppervlak van het emiraat vergroot, in navolging van de al eerder opgeleverde The Palm Jumeirah. Evenals dit kunstmatige eiland is ook Bluewaters Island gerealiseerd door het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord.

Lees hieronder meer informatie over wat er op Bluewaters Island te doen is!

Foto's ©: Meraas.com

Attracties

Ain Dubai - Bluewaters IslandHet meest opvallende onderdeel van Bluewaters Island is het gigantische reuzenrad dat bekend staat onder de naam The Ain Dubai. Dit is het middelpunt van het gebied en zal naar verwachting tienduizenden bezoekers per jaar trekken.

Met een hoogte van 250 is het reuzenrad groter dan de versie in Las Vegas en daarmee tevens het grootste reuzenrad ter wereld.

Het reuzenrad op Bluewaters Island kan 1400 passagiers tegelijkertijd meenemen in de 48 capsules die de attractie biedt. Het zorgt voor een spectaculair 360 graden uitzicht van Dubai.

 

The Ain Dubai ➜

Winkelen en eten

Dubai staat bekend om een shopping-paradijs met de vele tientallen shopping malls die in de stad te vinden zijn. Op Bluewaters Island vind je daarom natuurlijk ook vele winkels en outlets om naar hartenlust te kunnen winkelen.

Met meer dan 130 winkels en eetgelegenheden biedt Bluewaters volop keuze mogelijkheden om lekker te ontspannen en een hapje (of drankje) te doen aan het eind van een lekkere zomerse dag. In het lifestyle en retail gebied The Wharf vind je vele restaurants, cafe’s, bistros, en beachclubs.

 

Shopping malls in Dubai ➜

Overnachten

Het is ook mogelijk om te overnachten op Bluewaters Island. Je vindt hier namelijk het luxe Ceasars Palace Bluewaters hotel. Dit vijf sterren hotel in Dubai heeft een groot buitenzwembad, zes restaurants (waaronder een tweede vestiging van Gordon Ramsay’s Hells’Kitchen), een fitnesscentrum en spa, kun je hier uitstekend verblijven, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de kalme en vooral blauwe zee waaraan het kunstmatige eiland haar naam te danken heeft!

Alles over Dubai

Zoeken