Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Ain Dubai - grootste reuzenrad ter wereldHet grootste reuzenrad ter wereld is (natuurlijk) te vinden in Dubai en staat bekend onder de naam Ain Dubai.

De Ain Dubai is niet zomaar een reuzenrad dat je op een gemiddelde kermis of in een pretpark zult aantreffen. Deze attractie betreft een gloednieuw reuzenrad voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen en met een totale hoogte van 250 meter hoger dan het voormalige grootste reuzenrad ter wereld die te vinden is in Las Vegas. Het reuzenrad heeft daarnaast nog een record brekend onderdeel toegevoegd; je kunt deze namelijk beklimmen!

De verwachting is dat The Ain Dubai duizenden bezoekers per jaar zal ontvangen die allen zullen kunnen genieten van een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad en de zee, genaamd de Perzische Golf.

The Ain Dubai staat op het kunstmatig aangelegde eiland Bluewaters Island, waar naast dit grote reuzenrad, ook vele winkels, hotels, restaurants, cafes, bars en beachclubs te vinden zijn. Het is een ware eye-catcher die vanaf verre afstand al te zien is.

 

Bluewaters Island ➜

Cijfers over het grootste reuzenrad ter wereld

Het grootste reuzenrad ter wereld in Dubai kent een aantal spectaculaire en opzienbarende cijfers en feiten.

  • In totaal kunnen 1400 passagiers tegelijkertijd plaatsnemen in het reuzenrad.
  • Het reuzenrad heeft in totaal 48 cabines met dubbele beglazing.
  • Per cabine kunnen er 40 personen comfortabel plaatsnemen en genieten van een rit van ongeveer 45 minuten.
  • De Ain Dubai heeft ook VIP cabines waar er gedineerd kan worden en waar ruimte is voor 12 personen.
  • Naast de VIP cabines zijn er in het reuzenrad ook nog 6 andere cabines die voorzien zijn van een luxe bar waar de lekkerste drankjes geschonken worden!

Beiden poten van de het reuzenrad hebben een hoogte van 126 meter, wat overeenkomt met de lengte van 15 bussen achterelkaar.

Net zoals andere projecten in Dubai staat ook dit reuzenrad bol van slimme technologieën. Alle 48 cabines zijn voorzien van klimaatbeheersing en daarnaast krijgen de passagiers via LED schermen allerlei informatie geboden over de omgeving dat zichtbaar is om hun heen.

Platform voor de klimsport

Ain Dubai beklimmenAin Dubai is niet alleen een reuzenrad maar biedt tevens een extra andere en vooral uitdagende recreatiemogelijkheid, maar waarvoor je absoluut geen hoogtevrees moet hebben.

Deze toevoeging zorgt er tevens voor dat het reuzenrad een tweede nieuw wereldrecord heeft gevestigd. De poten waaraan het reuzenrad bevestigd is, kun je namelijk beklimmen!

Langs deze enorme poten zijn metalen pinnen geplaatst die je kunt gebruiken om je aan vast te houden en je voeten op te plaatsen. 

Deze spectaculaire en uitdagende klimwand is alleen voor de echte waaghalzen weggelegd, al ben je natuurlijk wel gezekerd door middel van klimtouwen.

Foto ©: Dubai Media Office

Wil je op een iets lager gaan klimmen in Dubai? Er zijn verschillende indoor en outdoor klimhallen te vinden in het Emiraat.

 

Klimmen in Dubai ➜

Recreatie in Dubai

Zoeken