Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Meestgestelde vragen en antwoorden over leven in DubaiDubai is een geweldige vakantiebestemming, maar ook een interessant land om wellicht in te wonen.

Het leven in Dubai is een mix van allerlei culturen. Van de meer dan 3 miljoen inwoners is maar liefst 90% afkomstig uit andere landen uit de wereld. Deze inwoners wonen en werken in het emiraat. 

De voorzieningen in het land zijn van een hoog niveau wat betreft educatie, zorg, infrastructuur en nutsvoorzieningen. Het is daarom niet gek dat het land in de afgelopen 20 jaar in inwonersaantal verdrievoudigd is.

Je hoeft je niet snel af te vragen of je een paraplu mee moet nemen als je in Dubai woont, maar er zijn natuurlijk wel vele andere vragen over het leven in Dubai. 

Via Ontdek Dubai.NL vind je alle antwoorden op deze vragen!

 

FAQ - Leven in Dubai

Bekijk hieronder alle vragen over het leven in Dubai

Hoe duur is het leven in Dubai?

Het leven in Dubai is lang niet zo duur als altijd gedacht wordt. Wel zijn er voor degene met een goed gevulde portemonnee meer dan voldoende luxe aangelegenheden om deze te legen. Je kunt ervoor kiezen om een dure sportauto te huren of met de taxi gaan. Je kunt uiteten Michelin-sterren restaurants, maar ook heerlijk genieten van allerlei internationale gerechten die je vindt in de foodcourts van de shopping malls. De huurprijzen in Dubai zijn, vergelijkbaar met andere grote wereldsteden wel enorm hoog.

Geld in Dubai ➜

Hoeveel Nederlanders wonen in Dubai?

Er wonen naar schatting een paar duizend Nederlanders in Dubai. Deze zijn veelal werkzaam in het emiraat of verblijven daar op tijdelijke basis. Het aantal Nederlanders in Dubai is zodanig groot dat er ook allerlei Nederlandse feestdagen gevierd worden, waaronder Koningsdag en Sinterklaas.

Nederlanders in Dubai ➜

Waarom in Dubai wonen?

Er zijn allerlei redenen die je kunnen bewegen om Dubai te gaan wonen. De regio is al jaren volop in ontwikkeling en is een economisch hart van het Midden-Oosten geworden. Een andere goede reden om in Dubai te wonen is natuurlijk vanwege het zonnige en warme klimaat!

Wonen in Dubai ➜

Wat kost school in Dubai?

De kosten voor het studeren lopen vaak in de duizenden euro's per studie. Naast het jaarlijkse schoolgeld krijg je te maken met een aanmeldprocedure die al snel richting de 500 euro loopt. Verder moet je rekening houden met een schooluniform en natuurlijk het reizen van en naar school.

Scholen in Dubai ➜

Wat kost wonen in Dubai?

De kosten voor het wonen in Dubai zijn vergelijkbaar met prijzen als die van andere grote wereldsteden als New York, Londen en zelfs Amsterdam. Voor een gemiddeld appartement betaal je al gauw ruim twee tot drieduizend euro. Het leven in Dubai is qua eten en drinken prima betaalbaar, aangezien er vele supermarkten gevestigd zijn en relatief goedkope eetgelegenheden.

Alles over Dubai ➜

Welke taal spreken ze in Dubai?

De twee meest gesproken talen in Dubai zijn Engels en Arabisch. Het Arabisch wordt alleen door de lokale bevolking gesproken, maar deze beheren de Engelse taal ook goed, aangezien de regio ooit onderdeel was van het Verenigd Koninkrijk. Aangezien bijna 90% van de bevolking expats zijn is Engels overal de voertaal. Wel zijn alle verkeersborden en andere informatievoorzieningen vaak tweetalig.

Demografie in Dubai ➜

 

Vragen & antwoorden over Dubai - Categorieën

De stad & Emiraat Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over de stad & Emiraat Dubai

FAQ: De stad & Emiraat Dubai ➜

Leven in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over leven in Dubai

FAQ: Leven in Dubai ➜

Eten & drinken in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over eten & drinken in Dubai

FAQ: Eten & drinken in Dubai ➜

Vakantie naar Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over Dubai

FAQ: Vakantie naar Dubai ➜

Vervoer in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over vervoer in Dubai

FAQ: Vervoer in Dubai ➜

Wat te doen in Dubai?

Meestgestelde vragen en antwoorden over wat te doen in Dubai

FAQ: Wat te doen in Dubai ➜

 

Zoeken