Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Meestgestelde vragen en antwoorden over eten & drinken in DubaiDubai is een internationale wereldstad met inwoners van over de gehele wereld die ieder hun eigen gerechten hebben meegenomen.

Dit heeft er toe geleid dat je in de stad uitstekend kunt eten en drinken bij allerlei soorten restaurants, food courts, food trucks en andere eetgelegenheden.

Als je op vakantie gaat naar Dubai kun je dus heerlijk ontbijten, lunchen, brunchen en dineren. Maar waar moet je opletten? Waar kun je goedkoop eten en en drinken in Dubai? En kun je ook een biertje of wijntje bij je eten drinken?

Op al deze vragen en meer vind je op Ontdek Dubai.NL alle antwoorden!

 

FAQ - Eten en drinken in Dubai

Bekijk hieronder alle vragen over eten en drinken in Dubai

Is Dubai duur om te eten?

Vergelijkbaar met Nederland kun je in Dubai alle kanten op qua eten en drinken. Je kunt duur en luxe gaan eten in een van de vele restaurants die de stad kent, waar je niet moet schrikken van een rekening die in honderden euro's loopt. Echter zijn er net zoveel goedkopere restaurants met gerechten van over de gehele wereld. Daarnaast kun je in de shopping malls bij diverse foodcourts lekker en goedkoop eten in Dubai.

Restaurants in Dubai ➜

Kan je bier drinken in Dubai?

Het is zeker mogelijk om bier te drinken in Dubai. Hoewel het niet openbaar verkrijgbaar is in de supermarkten, zijn er tegenwoordig meer dan voldoende café, bars, restaurants en hotels waar alcoholische dranken zoals bier wordt geschonken. Het is wel ten strengste verboden om met bier of andere alcoholische dranken op straat te drinken.

Tips over Dubai ➜

Waar kun je alcohol drinken in Dubai?

De restaurants, bars, cafe's en hotels in Dubai dienen te beschikken over een licentie om alcohol te mogen schenken en verkopen. Door de enorme toename van (Westerse) toeristen in Dubai, zijn deze plekken in raptempo de laatste jaren uitgebreid. De meeste locaties waar je alcohol kunt drinken zijn dan ook in DownTown Dubai, het gebied bij Dubai Marina en het oude centrum.

Alcohol in Dubai ➜

Waar kun je goedkoop eten in Dubai?

Er zijn meerdere opties om goedkoop te eten in Dubai. Door de gehele stad vind je allerlei internationale restaurantjes waar je relatief goedkoop kunt lunchen of dineren. Daarnaast vind je in de bijna elke shopping mall wel een foodcourt waar grote, internationale ketens zoals McDonalds of Pizzahut te vinden zijn. Wil je zelf koken? Als je echt goedkoop wil eten in Dubai, dan kun je natuurlijk ook een van de vele supermarkten/hypermarkten bezoeken.

McDonalds in Dubai ➜

Wat eten en drinken ze in Dubai?

De bevolking van Dubai bestaat voor 90% uit expats waardoor je in Dubai bijna alle soorten gerechten van over de gehele wereld kunt eten. Van de Libanese keuken tot aan Amerikaanse hamburgers en van Indiase curry's tot Zuid-Amerikaanse grill- en BBQ restaurants. Natuurlijk kun je er ook terecht voor de lekkerste Arabische, Aziatische en Afrikaanse gerechten!

Eten en drinken in Dubai ➜

Wat kost een biertje in Dubai?

De prijs van een biertje in Dubai is een flink stuk hoger dan in Nederland. Dit komt allereerst omdat het meeste bier zoals Heineken geimporteerd wordt. Hierdoor betaal je al snel richting de 10 euro voor een flesje bier of een wijntje. Dubai is wat betreft niet de locatie om goedkoop dronken te worden en bovendien is het ook af te raden om onder invloed over straat te gaan.

Geld in Dubai ➜

Wat kost een flesje water in Dubai?

Hoewel Dubai midden in de woestijn ligt, is een flesje water relatief goedkoop in Dubai. In vergelijking met Nederland kan dat wil tot 50% van de prijs schelen. Een fles van 1,5 liter zal daarom zo rond de € 0,50 bedragen. Het water uit de kraan in Dubai is niet drinkbaar en met de hoge temperaturen die er heersen, is een goedkoop flesje water geen overbodige luxe.

Supermarkten in Dubai ➜

 

Vragen & antwoorden over Dubai - Categorieën

De stad & Emiraat Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over de stad & Emiraat Dubai

FAQ: De stad & Emiraat Dubai ➜

Leven in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over leven in Dubai

FAQ: Leven in Dubai ➜

Eten & drinken in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over eten & drinken in Dubai

FAQ: Eten & drinken in Dubai ➜

Vakantie naar Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over Dubai

FAQ: Vakantie naar Dubai ➜

Vervoer in Dubai

Meestgestelde vragen en antwoorden over vervoer in Dubai

FAQ: Vervoer in Dubai ➜

Wat te doen in Dubai?

Meestgestelde vragen en antwoorden over wat te doen in Dubai

FAQ: Wat te doen in Dubai ➜

 

Zoeken