Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Stekker en stopcontact in DubaiDe stekkers en stopcontacten in Dubai zijn anders dan in Nederland. Daarom vind je op Ontdek Dubai.NL alles over elektriciteit in Dubai, de stekker die je nodig hebt om je telefoon op te laden, het voltage en de stopcontacten die gebruikt worden!

Om je smartphone, tablet, digitale camera of elektrische tandenborstel op te laden is het van belang dat je het juiste voltage gebruikt. Een te laag voltage zorgt er voor dat het veel langer duurt voordat het elektrische apparaat is opgeladen en anderzijds kan een te hoog voltage er juist voor zorgen dat het apparaat kapot gaat.

In Dubai wordt overal gebruik gemaakt van 220 volt (50 Hz). Dit is vergelijkbaar met het voltage dat in Nederland wordt gebruikt.

Stopcontact in Dubai

De stopcontacten zijn Dubai zijn geschikt voor stekkers met 3 pinnen, waarbij de aardingspin iets langer is dan de overige 2 pinnen in de stekker of adapter. De stekkers en stopcontacten zijn gebaseerd op de standaard die in Engeland en de rest van Groot-Brittanië wordt gebruikt.

Wereldstekker

Het is dus aan te raden om een wereldstekker mee te meenemen om de elektrische apparaten op te laden. Het is ook mogelijk om een stekker te kopen in een supermarkt in Dubai en daarnaast bieden ook sommige hotels wereldstekkers in bruikleen aan.

Meer handige vakantietips

Zoeken