Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

The Dubai FrameDe skyline van Dubai herbergt vele hoge wolkenkrabbers en andere gebouwen, maar een object is wel zeer bijzonder te noemen; het Dubai Frame.

Met een hoogte van 150 meter is het Dubai Frame een van de meest opvallende bouwwerken in de stad geworden en daarmee is deze gigantisch hoge fotoframe/lijst/kader echt een must-see geworden voor toeristen (en bewoners) in het emiraat. Het Frame is bekleed met 15.000 vierkante meter met goud en daarom een opvallende verschijning aan de horizon. Het geeft een grote prestatie weer op het gebied van architectuur en laat wederom zien dat de ongelimiteerde grenzen van het emiraat zien.

Het gouden ontwerp van dit fotoframe gebaseerd op het logo van Expo 2020 dat in Dubai georganiseerd wordt. Het gebouw bevat 2000 ton staal en 2900 vierkante meter gelaagd glas.

Dubai Frame biedt het een geweldig panoramisch uitzicht over deze bijzondere stad. Hoewel de Burj Khalifa nog meer dan 5 keer hoger is, heb je een bijzonder uitzicht vanaf het 360 graden uitkijkpunt over het oude gebied genaamd Deira, het zeewater van de Perzische Golf, de zandduinen van de Arabische woestijn en de hoogbouw rondom Dubai Marina.

The Dubai Frame bestaat uit twee verticale torens met daarboven op een 93 meter lange glazen brug die de beide peilers met elkaar verbindt en wat samen het frame vormt. Zodra je een stap zet op het kristalheldere glas heb je het gevoel dat je zweeft in de lucht, op een hoogte van 150 meter boven de grond! Je hoeft gelukkig nergens bang voor te zijn want de glazen brug van The Dubai Frame is gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en volledig scheurvormingsvrij.

Het bouwwerk (of bijna kunstwerk te noemen) is gelegen in het Zabeel Park en geopend in januari 2018. Het is ontworpen door de bekroonde architect Fernando Donis, die ook de Porsche Design Towers en de Dubai Renaissance Tower ontworpen heeft. Het project kostte 160 miljoen dollar.

Dubai Frame tickets

Dubai Frame tickets

Dubai Frame tickets
Dubai: Frame Tickets, Creek, Souks & Blauwe Moskee rondleiding
€ 58,88
Dubai: toegangsticket voor het Dubai Frame met toegang tot het dek
€ 13,78
Dubai: Dubai Frame Toegangsbewijs met Sky Deck Toegang
€ 13,16
Meer tickets

Dubai Frame bezoeken

Frame Dubai - gouden fotolijstAls je op vakantie bent in Dubai dan moet je zeker het Dubai Frame gaan bezoeken, aangezien dit een ongelofelijke ervaring is en je tegelijkertijd een geweldig en divers uitzicht hebt over de stad.

Je kunt het Dubai Frame bezoeken en een beleving ervaren waarbij je door middel van projecties, audio-visuele presentaties, geuren en nevels een uitleg krijgt over de oorsprong van de stad. Je wordt door een spectaculaire tunnel geleid en eindigt bij een virtual reality scherm waarop de constant ontwikkelingen van de stad Dubai en de toekomstige groei wordt getoond.

Uiteindelijk kom je uit op het hoogste punt en kun je genieten van het geweldige uitzicht en over de 93 meter lange glazenbrug lopen naar de ander toren om je weg te vervolgen. Een bezoek aan Dubai Frame is daarom niet alleen leuk om een unieke uitzicht te hebben over de stad, maar een leerzame beleving met interessante achtergrond informatie over deze stad midden in de woestijn.

Het Dubai Frame is deels gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van het emiraat waarbij de lokale bevolking zich gespecialiseerd had in parelduiken en uitgroeide tot een megalomane en hypermoderne stad. Het frame biedt daarom ook perspectieven op beide aspecten van deze ontwikkeling. Bezoekers die naar het noorden kijken zien het oude Dubai, waaronder de Dubai Creek met haar vele dhow bootjes en de omliggende souks. Als je kijkt naar het zuiden, heb je juist een prachtig uitzicht op het ‘nieuwe’ Dubai en al haar hoge wolkenkrabbers en andere hoogbouw.

Het is daarnaast ook een leuke plek om bijzondere foto’s te maken, aangezien het Dubai Frame ook perfect als kader kan dienen!

Alle bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken