Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Motiongate DubaiMotiongate Dubai is het eerste attractiepark in de regio dat gebaseerd is op Hollywood en waar je achter de schermen kunt kijken die je normaliter alleen op het witte doek zult zien. Het pretpark heeft een Disneyland achtige uitstraling en is daarom ook zeer geschikt voor een bezoek met het gehele gezin, specifiek als je met kinderen naar Dubai gaat.

Het pretpark maakt onderdeel uit van Dubai Parks and Resorts en brengt 4 grote filmstudio’s voor het eerst samen namelijk DreamWorks Animation, Sony Pictures Studios, Columbia en Lionsgate. Dit is een wereldwijde primeur waardoor bezoekers een ervaring kunnen opdoen die nergens anders ter wereld wordt aangeboden.

Motiongate Dubai biedt 27 attracties en attracties geïnspireerd op Hollywood-blockbusters zoals Ghostbusters, Shrek, Kung Fu Panda, Smurfs en The Hunger Games. Er is ook allerlei aandacht voor entertainment, zoals een dansvoorstelling van Step Up, All In.

Tot de grootste attracties van het park behoren vijf achtbanen, waaronder The Green Hornet, Capitol Bullet Train, Mad Madagascar Mad Pursuit, Dragon Gliders en Smurfen Village Express, evenals een wildwaterbaan.

Motiongate Dubai biedt verder onderdak aan negen gezinsvriendelijke restaurants, 15 thematische winkels en een Hollywoodtheater met ruimte voor 1.000 zitplaatsen.

Motiongate is verbonden met de andere attractieparken, Bollywood Parks en Legoland, door middel van het gratis te betreden Riverland Dubai dat als recreatieve centrum dient en waar een veelvoud aan restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden zijn.

Foto © Motiongatedubai.com

Toegangskaarten Motiongate Dubai

Motiongate Tickets

Motiongate Tickets
Dubai: MOTIONGATE ™ themaparktoegangsticket
€ 73,90
Meer tickets

Attracties in Motiongate Dubai

Pretpark Motiongate DubaiHet attractiepark is verdeeld in 5 zones en voor de echte filmliefhebber is Motiongate Dubai absoluut een attractiepark die op je lijstje moet komen te staan!

  1. Columbia Pictures: ga mee in de Green Hornet achtbaan of doe mee aan een gevecht waarmee je de Ghostbusters helpt om New York City te redden. Ervaar een 4D-interactieve show van Underworld of ontdek een van de andere attracties zoals een wildwaterbaan, een drop-toren, interactieve shows en meer.
  2. Smurfs Village: ga naar deze meeslepende smurfenkolonie en verken de vijf kindvriendelijke attracties van de zone, waaronder interactieve speelzones, gezinsritten, een theater en meer.
  3. DreamWorks: verken vier DreamWorks-filmthema's - Kung Fu Panda, How To Train Your Dragon, Madagascar en Shrek-achtige achtbanen, spannende attracties, multimediatheatervoorstellingen, familieattracties en interactieve attracties.
  4. Lionsgate: bezoek de energieke Lionsgate Zone en ervaar je favoriete films, zoals Hunger Games, Step Up: All In en Step Up: Revolution, op een meeslepende wijze met spannende attracties, live entertainment en meer. Je zweeft over Panem en strijdt tegen vredeshandhavers, stuwt naar het Capitool op de Capitol Bullet Train of bekijk hoe de Step Up Dubai-dansploeg zich klaarmaakt voor een spectaculaire dansshow.
  5. Studio Central: je wordt verwelkomd in een wereld van cinema en Studio Central belicht de Gouden Eeuw van Hollywood met real life filmsets, een kijkje achter de schermen bij het maken van films, theatershows en meer.

Foto © Thenational.ae

Locatie en openingstijden

Motiongate Dubai is open van zaterdag t/m woensdag van 11.00 tot 20.00 uur en op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur.

Het pretpark maakt onderdeel uit van Dubai Park and Resorts gelegen aan de Sheikh Zayed Road in de buurt van Palm Jebel Ali.

Recreatie in Dubai

Zoeken