Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

LEGOLAND DubaiIn Dubai vind je, net als in Denemarken, een LEGOLAND.

Het populaire bouwspeelgoed voor jong en oud heeft ook in Dubai een eigen park gekregen. Het eerste LEGOLAND attractiepark werd geopend in 1968 in Billund, Denemarken. Inmiddels zijn er acht soortgelijke parken over de gehele wereld, waarbij Dubai de laatste in de rij, maar ook de eerste in het Midden-Oosten is.

Zelfs als je niet zoveel met de bouwsteentjes hebt gebouwd, is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het park, helemaal als je met kinderen naar Dubai gaat. Er zijn maar liefst 60 miljoen bouwstenen gebruikt om het park tot stand te laten komen!

Met meer dan 40 LEGO attracties en bouwmogelijkheden is het de perfecte dag voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar. Legoland maakt deel uit van Dubai Parks en Resorts dat met een oppervlakte van 300 vierkante kilometer, meer dan zes keer groter is dan Vaticaanstad.

Foto ©: emirates247.com

 

Tickets LEGOLAND Dubai

Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast online je tickets en toegangskaarten bestellen voor LEGOLAND Dubai en het waterpark. Zo hoef je niet meer in de rij te staan en ben je verzekerd van je toegangskaartjes!

Legoland tickets in Dubai

Legoland tickets in Dubai
Dubai: toegangsticket LEGOLAND® themapark
€ 73,90
Dubai: toegangsticket LEGOLAND® Waterpark
€ 73,90
Meer tickets

Thema's LEGOLAND Dubai

Het LEGO attractiepark in Dubai is onderverdeeld in 6 verschillende thema’s waar je allerlei attracties en andere activiteiten vindt en kunt doen.

 1. LEGOLAND Dubai thema'sFactory
  De FACTORY is de plek waar het familieplezier begint. Bekijk de LEGO Factory om te zien hoe LEGO-stenen gemaakt worden en bezoek de BIG Shop, de grootste LEGO-winkel in het Midden-Oosten.

 2. LEGO City
  Dit is de coolste stad waar je een vliegtuig kan vliegen, een boot kan besturen, een brandend gebouw redden of zelfs je eigen LEGOLAND rijbewijs kunt halen!

 3. Imagination
  De imagination hal is het gebied waar elke LEGO fan van geniet. Hier kun je LEGO-auto's bouwen en racen of bouwen met LEGO MINDSTORMS® robotica.

 4. Kingdoms
  Dit thema’s staat in het teken van de Middeleeuwen, ridders, prinsessen en draken. Bezoek het kasteel waar jonge ridders en prinsessen kunnen een avontuur tegemoet zien!

 5. Avontuur
  Ga op een boeiende onderzeese avontuur voor het hele gezin. Je vaart op het water en reist door de oude tempelruïnes om een gestolen schat van de farao te herstellen. Elke avonturier heeft z’n eigen lasergun waarmee je de tegenstanders kunt uitschakelen.

 6. Miniland
  LEGOLAND Dubai heeft het eerste airconditioned MINILAND. Dit interactieve gebied bestaat uit 20 miljoen LEGO-bakstenen en laat de iconische skyline van Dubai en belangrijke bezienswaardigheden uit het midden van het Midden-Oosten zien. Met een druk op de knop kun je de modellen tot leven brengen. In het gebied Build a City kun je op tien meter lange speeltafel met witte LEGO®-bakstenen zelf een skyline/horizon bouwen!

Foto credit: emirates247.com

Waterpark LEGOLAND Dubai

Waterpark LEGOLAND DubaiNaast een fantastisch attractiepark rondom de kleine bouwsteentjes is er ook een waterpark te vinden in LEGOLAND Dubai. In het waterpark vind je maar liefst 20 verschillende glijbanen, een golfslagbad en een heuse wild water rivier waar je een eigen vlot van LEGO kunt bouwen! 

Attracties in het waterpark

 • Build-a-boat
 • Build-a-raft River
 • Duplo Splash Safari
 • Joker Soaker
 • LEGO Slide Racers
 • LEGO wave Pool
 • Red Rush
 • Splash Out
 • Twin Chasers
 • Twist-n-Spin
 • Wave Rider

Ook voor de allerkleinsten is er een speciaal zwembad met allerlei speelmogelijkheden. Verder zijn in het waterpark twee restaurants en een winkeltje te vinden waar je nog een hapje kunt eten na het zwemmen! 

Foto credit: Legoland.com/dubai

 

Openingstijden LEGOLAND Dubai

Het park kent verschillende openingstijden gedurende het jaar. Over het algemeen geldt dat het park op zaterdag t/m woensdag van 10:00 tot 18:00 geopend is en op donderdag en vrijdag van 10:00 tot 20:00.

Het waterpark is altijd geopend van 10:00 tot 18:00

 Meer recreatie in Dubai

 

Zoeken