Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

IJsbaan in Dubai – Ice RinkThe Dubai Ice Rink is een ijsbaan die te vinden is in The Dubai Mall, het grootste shopping mall ter wereld. Naast de 1200 winkels en restaurants kun je hier ook allerlei activiteiten doen waaronder dus schaatsen!

Hoewel Dubai midden in de woestijn ligt, kun je dus ook zelfs op het ijs staan of zelfs skiën en snowboarden in de indoor ski- en snowboardbaan genaamd Ski Dubai (gevestigd in een andere shopping mall, The Mall Of the Emirates).

De ijsbaan heeft een Olympisch formaat en gelegen op de begane grond van de shopping mall. Vanaf de tweede verdieping heb je een mooi uitzicht over deze bijzondere beleving.

Het is dagelijks vanaf 10:00 mogelijk om er te kunnen schaatsen voor een sessie van 1 uur en 45 minuten. De ijsbaan is geschikt voor jong en oud en zowel voor beginners als gevorderden. Op de baan zijn ook verschillende schaatscoaches aanwezig om je te helpen en voor de kleine kinderen om hun balans te vinden en vooruit te komen. Het is zelfs mogelijk om schaatslessen te krijgen op de ijsbaan van Dubai.

In de avonduren worden er ook discosessies georganiseerd onder leiding van een DJ en kun je door middel van muziek en een lichtshow je kunsten op de schaats uitproberen.

The Dubai Ice Rink biedt ook onderdak aan de Emirates Hockey League games waarvan je de wedstrijden gratis kunt bezoeken. Je zou het misschien niet verwachten maar de Verenigde Arabische Emiraten kent 7 ijshockeyteams met teams uit Dubai en Abu Dhabi.

Schaatsen meenemen?

Wil je graag gaan schaatsen op de ijsbaan van de Dubai Mall? Je hoeft gelukkig niet je schaatsen mee te nemen, want die kun je bij de ingang gelijk huren. Verder vind je er kluisjes om je spullen in op te bergen, kunnen ouders of andere belangstellenden vanaf de tribune de schaatsers aanschouwen en is er een skate shop waar je allerlei merchandising kunt kopen.

De openingstijden van de Ice Rink Dubai zijn van zondag t/m woensdag van 10:00 tot 22:00 en op donderdag t/m zaterdag vanaf 11:15 tot 00:00.

De Dubai Mall is zo groot dat je hier wel een dag kunt vermaken met alle winkels en restaurantjes die deze gigantische shopping mall kent en de ijsbaan biedt een extra beleving aan het bezoek. Ben je klaar met schaatsen en wil je nog andere dingen doen? Bezoek dan bijvoorbeeld het grootste aquarium ter wereld dat ook in deze shopping mall te vinden is!

Recreatie in Dubai

Zoeken