Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Grootste aquarium ter wereld DubaiIn Dubai vind je het grootste aquarium ter wereld. Voor de liefhebbers van vissen en andere zeedieren is dit een must see om te bezoeken, maar het Dubai Aquarium & Underwater Zoo is geschikt voor jong en oud.

Bij een bezoek aan het aquarium, die te vinden is in de grootste shopping mall ter wereld, The Dubai Mall, is deze kolossale vissenkom niet te missen aangezien het een van de grote attracties is die het winkelcentrum herbergt.

Het aquarium reikt vanaf de begane grond tot maar liefst de derde verdieping van deze grote shopping mall. In totaal heeft het Dubai Aquarium een lengte van 51 meter breed, 11 meter hoog en 20 meter diep en heeft daarmee ook het grootste acryl glazen wand te wereld.

Het aquarium biedt huis aan meer dan 30.000 waterdieren, waaronder 400 haaien en manta’s. Tevens vind je er de grootste verzameling met zandtijgerhaaien ter wereld. Natuurlijk zwemmen er ook duizenden kleinere vissen rond zodat het een geweldig schouwspel is om te zien hoe deze vissen en andere zeedieren rond elkaar bewegen.

Je kunt het Dubai Aquarium en Underwater Zoo bezoeken en op verschillende manier het onderwaterleven bekijken.

Er ligt een 48 meter lange glazen tunnel waar je doorheen kan lopen en waar alle dieren langs en boven je hoofd zwemmen. Het is ook mogelijk om een rondvaart te maken in een boot met een glazen bodem of zelfs met een zuurstoftank gaan zwemmen tussen de haaien!

Dubai Aquarium tickets en toegangskaarten

Dubai aquarium tickets

Dubai aquarium tickets
Dubai: Aquarium & Burj Khalifa Level 124, 125 Combo Ticket
€ 77,25
Dubai: Aquarium en onderwaterdierentuin dag toegangsbewijs
€ 37,50
Dubai: Atlantis Aquaventure en Lost Chambers Aquarium Combo
€ 92,50
Meer tickets

Underwater Zoo

Dubai Aquarium & Underwater ZooDe ingang van het Dubai Aquarium vind je op de begane grond van de Dubai Mall.

Op de tweede verdieping is de Underwater Zoo te vinden waar een grote verscheidenheid aan dieren te vinden zijn, waaronder piranha’s, penguins, krokodillen, hagedissen, slangen, otters en palingen.

Een fascinerende vissoort is de schelvis die waterstralen schieten om insecten in het water te slaan. Bezoekers van de Underwater Zoo kunnen zien hoe opmerkelijk nauwkeurig ze zijn bij het raken van hun prooi.

The Dubai Aquarium & Underwater Zoo is 7 dagen per week geopend.

De openingstijden zijn:

  • Zondag t/m woensdag van 10:00 tot 22:00
  • Donderdag t/m zaterdag van 10:00 tot 00:00.

Het laatste bezoek is 30 minuten voor sluitingstijd mogelijk.

Bezienswaardigheden Dubai

Zoeken