Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Gevangenis in Dubai De gevangenis in Dubai is waarschijnlijk niet de plek waar je een ‘vakantie’ in Dubai wil besteden.
Ondanks de vele geruchten die er online de ronde gaan, zijn er over het algemeen geen mensonterende omstandigheden in de gevangenissen en er is ruimte voor recreatie en ontspanning.

Zoals in de meeste landen zijn er in Dubai aparte gevangenissen voor mannen en vrouwen. In totaal zijn er 2 gevangenissen in Dubai. De Dubai Central Jail (beide locaties voor mannen en vrouwen) zijn gelegen in het zuidoosten van Dubai, dicht tegen de woestijn van Dubai aan.

De gevangenis in Dubai biedt ruimte voor 4000 delinquenten. De bajes heeft een eigen ziekenhuis, bibliotheek, supermarkt, scholing en ruimte voor ontspanning en recreatie.

In de Verenigde Arabische Emiraten is verder nog een gevangenis in Sharjah (mannen en vrouw gescheiden), het emiraat ten noorden van Dubai, genaamd de Sharjah Central Jail. Deze gevangenis werd in 1983 in gebruik genomen en biedt ruimte voor 2000 gevangenen.

In 2017 is er een nieuwe gevangenis geopend in de buurt van de oude gevangenis in Sharjah, waar 3000 gevangenen hun straf kunnen uitzitten. De oude gevangenis in Sharjah werd hiermee gesloten.

Tenslotte is er nog een gevangenis net buiten Abu Dhabi, genaamd de Al Sadr Prison.

Gevangenis
Emiraat
Locatie

Dubai Central Jail

Dubai

Sharjah Central Jail

Sharjah

Al Sadr / Al Taweela Prison

Abu Dhabi

 

Bekijk hieronder de reportage uit 2013 van Gulf News over de Dubai Central Jail voor vrouwen.

Wetten en boetes in Dubai

Dubai Central JailDubai staat anderzijds ook bekend om enkele strenge wetten (zo is alcohol drinken op straat compleet verboden), maar tegelijkertijd liggen de misdaadcijfers erg laag in Dubai.

De regering van de Verenigde Arabische Emiraten heeft veel aandacht voor zijn imago ten opzichte van de internationale gemeenschap. Vanwege economische redenen willen ze geen slechte reclame maken voor de emiraten door middel van de gevangenissen. Daarom kiest de overheid eerder voor het geld dan de gevangenissen vol te krijgen en te betalen voor hun verblijf.

De Verenigde Arabische Emiraten laten ook verschillende gevangen vrij tijdens elke Eid-vakantie. Sommige van hen verblijven hierdoor niet langer dan een paar maanden in de gevangenis.

Expats worden over het algemeen en met uitzondering van hoge straffen teruggestuurd naar hun eigen landen. Nederland heeft echter geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai toebehoort.
Aangezien Dubai International Airport uitgegroeid is tot het drukste vliegveld heeft het automatisch ook te maken met in- of doorvoer van drugs, waarin opium en heroïne een groot aandeel vormen. Op deze misdaad worden staan bijvoorbeeld hoge straffen in Dubai.

Er is geen tolerantie voor corruptie in de Verenigde Arabische Emiraten. Zodra een melding hiervan wordt gemaakt, wordt er ook onmiddellijk actie ondernomen.

Politie van DubaiVerkeersboetes spelen wel een grote rol in het drukke, dagelijkse verkeer dat in Dubai gaande is.

Naast flitspalen zijn er ook trajectcontroles en lasercontroles op weg waar vooral ook met exclusieve auto’s zoals Ferrari’s of Lamborghini, hard over de openbare wegen wordt gereden.

 

Boetes in Dubai ➜

 

De politie van Dubai is zelf ook aardig voorzien van een snel wagenpark om de concurrentie bij te houden.

Zo beschikt het politiekorps van Dubai over een Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Aston Martin One-77, Brabus G63 AMG en meer super snelle politieauto's!

 

Politie in Dubai ➜

 

Meer informatie over Dubai

Zoeken