Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Gebedstijden in DubaiDe Verenigde Arabische Emiraten is een islamitisch land waarbij de islamitische gebruiken een belangrijke rol spelen in de hedendaagse samenleving.

Hoewel Dubai tegenwoordig vooral bevolkt wordt door expats, nemen de originele inwoners van het Emiraat nog een belangrijk aandeel in van ongeveer 20 procent. Door de ontwikkeling in de toeristische sector heeft Dubai wel enkele concessies gedaan en is het veel minder religieus dan soortgelijke andere islamitische landen of staten.

In Dubai is het op verschillende tijden van de dag gebruikelijk voor moslims om alleen of gezamenlijk te gaan bidden. Hiervoor zijn in openbare gebouwen, hotels, restaurants of recreatiegebieden, gebedsruimtes ingericht om te bidden.

Hieronder vind je een overzicht va de actuele gebedstijden in Dubai en meer informatie over de moskeeën en ramadan in Dubai.

1Actuele gebedstijden in Dubai

De daadwerkelijke gebedstijden vallen dus samen met de zonsopkomst en zonsondergang en verschilt daardoor per locatie in de wereld. Bekijk hieronder de actuele gebedstijden in Dubai.

Bron: Aladhan.com - Prayer Times, Adhan Player & Islamic Calendar

2Gebedstijden in de Islam

Binnen de Islam zijn er 5 pilaren waaraan alle moslims zich moeten confirmeren, waarvan het bidden er een van is en Salat wordt genoemd. Er zijn ook 5 verplichte momenten per dag om te bidden. De gebedsmomenten staan bekend om onder de volgende namen:

  • Fajr – gebed bij zonsopkomst
  • Dhuhr – middag gebed, na het hoogste punt van de zon
  • Asr - namiddag gebed
  • Maghrib – gebed na zonsondergang of avondgebed
  • Isha – Avondgebed

3Moskeeën in Dubai

Jumeirah Moskee DubaiDe oproep tot gebed wordt aangekondigd vanuit de moskeeën door middel van luidsprekers die op de minaretten gemonteerd zijn. Elk gebed bestaat uit een aantal verplicht aantal woorden die rakats worden genoemd.

In de Verenigde Arabische Emiraten en specifiek Dubai zijn verschillende moskeeën te vinden:

4Ramadan in Dubai

In Dubai is de maand waarin de Ramadan wordt gehouden een belangrijke gebeurtenis. Dit is ook terug te zien in het dagelijks leven, waar overheidsgebouwen eerder sluiten, eten in het openbaar verboden is en vrouwen zich gepast dienen te kleden.

 

Ramadan in Dubai ➜

Tips in Dubai

Zoeken