Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Ramadan in DubaiIn Dubai wordt de religieuze maand van de Ramadan gekenmerkt door vasten en gebed. De Ramadan heeft ook in Dubai veel betekenis voor Islam-volgelingen. In deze maand onthouden de moslims in Dubai en de rest van de wereld zich van zonsopgang tot zonsondergang van eten, drinken, seks en andere behoeftes.

De maand waarin de Ramadan plaatsvindt, zorgt in Dubai voor de nodige veranderingen en dat kun je in het dagelijks leven op verschillende terreinen merken. Werkuren en levensstijlen veranderen en in totaliteit verandert de hele stad in een rustiger stemming.

Als je naar Dubai gaat als niet-moslim dan wordt niet van je verwacht om deel te nemen aan de Ramadan, maar er wordt wel gevraagd om de gevoelens van de deelnemende moslims te respecteren.

Tips tijdens Ramadan in Dubai

Ontdek Dubai.NL zet een aantal van de belangrijkste tips voor niet-moslims op een rij die aanbevolen worden tijdens de maand van de Ramadan.

 • Van kinderen, zwangere vrouwen, medisch ongeschikte mensen, en degenen die vechten in het leger, wordt niet verwacht deel te nemen aan de Ramadan.
 • Groet moslims door 'Ramadan Kareem' of 'Ramadan Mubarak' tijdens de Ramadan te zeggen.
 • Het is verboden om vlees te eten, te drinken of te roken in het openbaar. Dit kan leiden tot ernstige strafrechtelijke gevolgen. Zelfs kauwgom wordt gezien als een overtreding.
 • De meeste restaurants zullen tijdens de dag gesloten zijn, maar bij enkele kun je wel in een afscheiden, en afgezonderd van het publieke zichtveld, ruimte dineren.
 • Hotels hebben ruimten om voedsel te serveren.
 • Supermarkten en winkelcentra blijven open tijdens de dag op voorwaarde dat er geen voedsel of drank in het openbaar wordt verbruikt.
 • Op openbare plaatsen dienen vrouwen te voorkomen dat ze korte rokken dragen. De knieën dienen hierbij bedekt te zijn en daarnaast wordt het gewaardeerd om lange mouwen te dragen.
 • Liefdadigheidswerk door bijvoorbeeld geld te doneren wordt gewaardeerd.
 • Wees bereid om een Iftar-maaltijd bij te wonen als je hiervoor wordt uitgenodigd. De Iftar maaltijd wordt direct na zonsondergang door Moslims genuttigd.
 • Live muziek is uitgesloten, dus draai geen harde muziek thuis, in het hotel of op kantoor.
 • De werktijden zijn korter tijdens Ramadan en de overheidsgebouwen sluiten meestal om 14.00 uur.

Eten in Dubai tijdens de Ramadan voor niet-moslims

Eten in Dubai tijdens RamadanHet kan tijdens de Ramadan in Dubai soms lastig zijn om eten te vinden. Bij de supermarkt in Dubai kun je vaak wel kant-en-klare maaltijden, salades, snacks of bijvoorbeeld broodjes kopen, maar er zijn nog wel meer mogelijkheden.

In de shopping malls zoals The Dubai Mall en Mall of the Emirates vind je foodcourts waar je ook afhaal eten kunt bestellen. Dit varieert van McDonalds, Burger King tot verschillende internationale keukens van Mexicaans tot sushi.

Er zijn verschillende koffieshops waar je een lekker kopje koffie met vaak ook wel broodjes of andere snacks kunt bestellen. Verder heb je op Dubai International Airport natuurlijk ook verschillende eetgelegenheden.

Als je juist een traditionele Iftar maaltijd/buffet willen proberen dan zijn er tijdens de Ramadan in Dubai natuurlijk vele mogelijkheden om uit te kiezen!

Meer tips over Dubai

Zoeken