Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Demografie van DubaiDubai is in de afgelopen 50 jaar flink gegroeid.

In 2018 heeft Dubai Statistics Center berekent dat het aantal inwoners 3.1 miljoen bedraagt.

 

Alle cijfers demografie Dubai

 

Bevolking van Dubai

Ongeveer 10-15% van het bevolkingsaantal zijn inwoners van eigen afkomst, de rest bestaat uit expats in Dubai. Ongeveer 85% van de expats bevolking (en 71% van de totale emiraat bevolking) was Aziatisch, vooral India (51%), Pakistan (16%), Bangladesh (9%) en Filippijns (3%) en een grote gemeenschap van Somaliërs representeerde de bevolking.

Een kwart van de bevolking vinden naar verluidt hun oorsprong sporen naar Iran. Daarnaast werden 16% van de bevolking (of 288.000 personen) die in collectieve arbeid accommodaties verblijven, niet geïdentificeerd kunnen worden door etniciteit of nationaliteit, maar gedacht wordt dat die vooral uit Azië komen.

 

Hoeveel inwoners heeft Dubai?

 

Leeftijd

Dubai demografieDe gemiddelde leeftijd in het emiraat is ongeveer 27 jaar. Het ruwe geboortecijfer (in 2005) 13,6% was, terwijl het ruwe sterftecijfer ongeveer 1% is.

Taal in Dubai

Hoewel het Arabisch de officiële taal is, wordt Engels zeer veel gesproken door de meerderheid van haar inwoners. Malayalam, Urdu, Perzisch, Gujarati, Pashto, Hindi, Telugu, Bengali, Tamil, Tagalog, Somalische, Chinese en andere talen worden gesproken in Dubai door de vele buitenlandse inwoners.

 

Talen in Dubai

 

Godsdienst in Dubai

Artikel 7 van voorlopige grondwet van de VAE verklaart islam als de officiële staatsgodsdienst van de VAE. De overheid subsidieert bijna 95% van moskeeën en biedt werk aan alle imams;. Ongeveer 5% van de moskeeën zijn volledig prive en een aantal grote moskeeën hebben grote prive-schenkingen.

Dubai heeft ook grote christelijke, hindoeïstische, Bahá'í, Sikh, boeddhistische en andere religieuze gemeenschappen die in de stad zich bevinden.
Niet-islamitische groepen kunnen zelf hun eigen huizen van aanbidding krijgen, waar ze hun religie vrijelijk in de praktijk kunnen brengen, door een verzoek tot landsubsidie en toestemming om te bouwen. Groepen die niet beschikken over een eigen gebouwen moeten gebruik maken van de faciliteiten van andere religieuze organisaties of erediensten in de particuliere woningen.

Niet-islamitische religieuze groepen zijn toegestaan. Maar om openlijk adverteren, bekeren of verspreiden van religieuze literatuur is ten strengste verboden op straffe van strafrechtelijke vervolging, gevangenschap en deportatie voor de uitoefening van het gedrag beledigend voor de islam.

Meer informatie over Dubai

Zoeken