Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Top 5 wat je moet zien in DubaiDubai is de stad van uitersten en vele wereldrecords die er gevestigd zijn. Er zijn weinig locaties in de wereld waar zoveel unieke bezienswaardigheden zijn die je gezien moet hebben.

De stad is een hedendaagse oase in een regio waar het woestijnklimaat en warme, maar aangename temperaturen zeer kenmerkend zijn. Bijna alle hotels zijn van een hoog kwalitatief niveau, de restaurants voorzien van internationale keukens en vele activiteiten die je kunt doen of bekijken.

Er is zoveel te zien in Dubai, dat je aan 1 of 2 twee dagen waarschijnlijk nog niet voldoende tijd hebt. Desondanks kun je een hele hoop leuke dingen doen en zien, mits je goed voorbereid bent.

Ontdek Dubai.NL zet de top 5 wat je moet zien in Dubai op een rij, zodat je niets van dit alles hoeft te missen!

Top 5 wat je gezien moet hebben in Dubai

De belangrijkste bezienswaardigheden op een rij:

 1. Burj Khalifa

  1 Burj Khalifa

  Waarschijnlijk het belangrijkste gebouw en bezienswaardigheid dat je in Dubai gezien moet hebben is natuurlijk het hoogste gebouw ter wereld. De Burj Khalifa heeft een hoogte van 828 meter en steekt ver boven alle andere (hoge) wolkenkrabbers uit. Het gebied rond het gebouw is prachtig om rond te wandelen en je vindt er tevens de grootste shopping mall ter wereld, The Dubai Mall.

  Je kunt de Burj Khalifa natuurlijk van de buitenkant bekijken, maar wat echt een aanrader om te zien is, is het uitzicht vanaf een van de uitkijkpunten in de Burj Khalifa. Zo kun je kilometers ver over de stad kijken en krijg je een perfect beeld hoe deze stad opgebouwd is tot wat het tegenwoordig is.

  Via Ontdek Dubai.NL kun je alvast entreetickets kopen voor de Burj Khalifa zodat je niet meer in de rij hoeft te staan (het kan druk zijn op sommige momenten!) en je zeker weet dat je alvast gegarandeerd bent van een geweldig uitzicht om naar uit te zien in Dubai. Vergeet natuurlijk niet je fotocamera mee te nemen!

   

  Burj Khalifa ➜

  Burj Khalifa toegangskaarten ➜

 2. Woestijn van Dubai

  2 Woestijn van Dubai

  Voor een sprookjesachtige of juist avontuurlijke belevenis en ervaring is de woestijn van Dubai dé locatie die je moet gezien moet hebben. Je kunt hier namelijk aan verschillende soorten woestijnsafari’s deelnemen en hiermee een onvergetelijke toevoeging aan je vakantie geven!

  Tijdens een woestijnsafari in Dubai kun je in de woestijn gaan zandsurfen vanaf de duinen of rijdt deze tegemoet in een 4x4 terreinwagen, buggy of quad. Uiteraard mag een ritje op een kameel niet ontbreken en kun je savonds lekker genieten van een heerlijk BBQ.

  Via Ontdek Dubai.NL vind je een overzicht van de leukste woestijnsafari’s in Dubai voor jong en oud!

   

  Woestijnsafari reserveren ➜

  Woestijnsafari informatie ➜

 3. Atlantis Hotel

  3 Palmeiland + Atlantis Hotel

  Op de derde plaats in deze top 5 wat je moet zien in Dubai, is een combinatie van twee bezienswaardigheden te vinden. Voor de kust van Dubai is een kunstmatig, met zand opgespoten, schiereiland aangelegd in de vorm van een palmboom. Dit palmeiland heeft de naam Palm Jumeirah gekregen en op het eiland zijn vele luxe villa’s, resorts, shopping malls en het beroemde Atlantis Hotel te vinden.

  Dit luxe 5 sterren hotel staat aan de ‘top’ van de palmboom en alle hotelkamers hebben een geweldig uitzicht over zee en het palmeiland. Mocht je financiële status niet toereikend genoeg zijn om te overnachten in dit hotel, is het wel een aanrader die moet zien in Dubai.

  Je kunt het ook perfect combineren met een bezoek aan het naastgelegen waterpretpark Aquaventure.

   

  Palmeiland The Palm Jumeirah ➜

 4. Dubai Mall

  4 The Dubai Mall

  Nadat je de nummer één uit deze top 5 hebt gezien, is er vlakbij in de buurt nog iets anders dat je moet zien in Dubai: het grootste shopping mall (winkelcentrum) ter wereld die ook te vinden is in Dubai.

  Je vindt hier meer dan 1200 winkels, een groot food court met internationale restaurants en fastfood ketens, een game- en entertainment hall, meerdere bioscoopzalen en zelfs een heuse ijsbaan!

  In de shopping mall is nog iets wat je zeker moet zien in Dubai en tevens een andere recordhouder is: het grootste aquarium van de wereld!

   

  The Dubai Mall ➜

 5. Dubai Marina

  5 Dubai Marina

  Deze top 5 van wat je gezien moet hebben in Dubai wordt afgesloten met een van de nieuwste en snelst groeiende toeristische regio’s in Dubai.

  Dubai Marina is een grote wijk in Dubai waar je vele wolkenkrabbers en andere hoogbouw vindt met appartementen en hotels daarin gevestigd. Het gehele gebied is gelegen aan een jachthaven waar de grootste en meeste luxe jachten te vinden zijn.

  In Dubai Marina vind je The Walk, een belangrijke en toeristische boulevard waaraan winkels, restaurants en ander entertainment te vinden is.

   

  The Walk Boulevard ➜

Naast deze top 5 zijn er nog vele andere bezienswaardigheden in Dubai die je gezien moet hebben. Bekijk het volledige overzicht hieronder.

Bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken