Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Top 5 om rekening mee te houden naar DubaiEr zijn verschillende dingen om rekening mee te houden als je naar Dubai op vakantie gaat voor een stedentrip, midweek of langere vakantie.

Allereerst ligt Dubai op ongeveer 6 uur vliegen van Nederland, waardoor je goed voorbereid op reis moet gaan. Desondanks is Dubai van alle gemakken voorzien en zelfs als je iets belangrijks vergeten bent in je koffer te stoppen, kun je dit vaak nog wel aanschaffen in Dubai.

Er zijn natuurlijk ook zaken om rekening mee te houden als je naar Dubai gaat die je niet kunt kopen, maar te maken hebben met je planning, gebruiken of communicatie in Dubai. Zo zijn alle naamborden en bewegwijzering zowel in het Engels als in het Arabisch afgebeeld en is vrijdag de officiële rust en vrije dag in het emiraat.

Daarom zet Ontdek Dubai.NL de belangrijkste zaken om rekening mee te houden op een rij. 

Top 5 rekening houden met...

Bekijk hieronder de top 5 van dingen om rekeningen mee te houden als je naar Dubai gaat, zodat je goed voorbereid in dit geweldige emiraat hebt en een onvergetelijke ervaring zult hebben!

  1. Weer en klimaat Dubai

    1 Temperatuur & klimaat

    Waarschijnlijk een van de meest opvallende en direct merkbare zaken om rekening mee te houden is het klimaat en de temperatuur in Dubai.

    Het hele jaar door is het gemiddeld meer dan 25 graden in Dubai, met vele zonuren om van te genieten aan het prachtige strand of de mooiste zwembaden.

    Dit is natuurlijk heerlijk tijdens een vakantie, alleen het is daarom wel verstandig om een zonnebril en zonnebrand mee te nemen en natuurlijk je luchtig te kleden. De hotels, restaurants, shopping malls en taxi’s zijn allen voorzien van airconditioning waardoor je niet constant in de volle zon hoeft te lopen.

     

    Weer en temperatuur in Dubai ➜

  2. Beste periode & reistijd naar Dubai

    2 Tijd van het jaar

    Hoewel de zon in Dubai bijna het gehele jaar schijnt, zijn er specifieke maanden aan te raden om naar Dubai te gaan.

    Vanaf april t/m september zijn de temperaturen in Dubai van een dusdanige hoog niveau, dat 50 graden gemakkelijk gehaald kan worden en er amper tot geen neerslag valt. Dit zeer droge klimaat is natuurlijk afkomstig van de woestijn waaraan Dubai gelegen is en leidt er toe dat deze maanden niet populair zijn bij toeristen om het emiraat te bezoeken. De meeste evenementen worden dan ook niet in deze maanden georganiseerd en bezienswaardigheden kunnen (deels) gesloten zijn.

    Het is dus belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar als je naar Dubai wil gaan. De voornaamste maanden om naar Dubai te gaan is van november tot en met februari.

     

    Beste tijd naar Dubai ➜

  3. Wegen in Dubai

    3 Afstanden

    Dubai is ongeveer tien keer kleiner dan Nederland, maar daardoor als stad zijnde nog van een relatief groot formaat. De afstanden tussen de bezienswaardigheden, hotels, vliegveld of andere zaken kunnen 30 tot 60 minuten uit elkaar liggen.

    Door gebruik te maken van een huurauto in Dubai of het openbaar vervoer in Dubai kun je gemakkelijk deze afstanden overbruggen. In de spitsuren kan het op de wegen in Dubai wel erg druk zijn en zijn files bijna dagelijks aan de orde. Met de Dubai Metro kun je uitstekend door de stad reizen.

    Er zijn diverse metrostations op de route waar je kunt uitstappen en vanaf daar de bezienswaardigheden kan bezoeken.

     

    Openbaar vervoer in Dubai ➜

  4. Regels in Dubai

    4 Gebruiken en regels

    De Verenigde Arabische Emiraten waartoe Dubai behoort, heeft andere gebruiken, normen, waarden en regels dan in Nederland. Als je op vakantie gaat naar Dubai dan zijn er ook een aantal zaken om rekening mee te houden.

    Vanuit cultuurhistorische gebruiken en vanwege het feit dat de islam een staatsgodsdienst is heeft dit invloed op verschillende. Op straat is het als niet-moslima niet verplicht om een hoofddoek te dragen, maar mocht je een moskee willen bezoeken, dan is dit wel vereist.

    De werkweek in Dubai loopt van zondag t/m woensdag, waardoor je vooral op vrijdag er rekening mee moet houden dat overheidsinstanties, winkels en openbaar vervoer in het publieke domein in de ochtend of de hele dag gesloten zijn.

     

    Wat moet je weten over Dubai ➜

  5. Alcohol in Dubai

    5 Alcohol drinken

    Zoals genoemd is de islam de staatsgodsdienst binnen de Verenigde Arabische Emiraten en is het voor moslims niet toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen. Daarentegen is het voor toeristen en niet-moslims, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wel toegestaan en mogelijk om een biertje of wijntje te kunnen drinken.

    Er zijn diverse cafés, restaurants, hotels, hotels en andere gelegenheden die voorzien zijn van een alcoholvergunning, waarmee het mogelijk is om alcohol te verkopen. Als je woonachtig in Dubai bent, kun je op dezelfde wijze een alcoholvergunning verkrijgen om daarmee alcohol te kunnen kopen.

    Het is daarentegen niet toegestaan om alcohol op straat te drinken. Dit is vergelijkbaar met de situatie in Nederland, alleen zijn de straffen hierop een stuk zwaarder.

     

    Alcohol in Dubai ➜

Meer tips over Dubai

Zoeken