Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Top 5 wat je moet weten over DubaiAls je naar Dubai op vakantie gaat dan heb je een geweldige tijd in het vooruitzicht.

Je kunt er genieten van de lekkere warme temperaturen, je vindt er een prachtig strand met een kalme zee en warme zeewatertemperaturen, maar natuurlijk ook de meest unieke bezienswaardigheden, wolkenkrabbers en andere bouwwerken tot aan de spannendste recreatieve bezigheden.

Dit zorgt natuurlijk voor een onvergetelijke tijd en ervaringen, maar er zijn ook een aantal zaken om rekening mee te houden en wat je moet weten over Dubai. Elk land dat je buiten Nederland bezoekt kent haar eigen gebruiken, maar ook normen en waarden die er gelden. Zo ook Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. De islam geldt als staatsgodsdienst en heeft hierdoor invloed op dagelijkse gebruiken.

Daarnaast zijn er ook andere praktische zaken nuttig om te weten zoals het geld en valuta in Dubai of het beste vervoersmiddel dat je kunt gebruiken om door deze prachtige stad te reizen.

Top 5: belangrijk om te weten in Dubai

Hieronder vind je daarom de top 5 wat je moet weten over Dubai zodat je goed voorbereid op vakantie gaat en niet voor verrassingen komt te staan!

 1. Normen en waarden Dubai

  1 Normen en waarden

  De Arabische wereld kent een aantal belangrijke normen en waarden die wellicht vanuit de westerse wereld anders worden bekeken, maar daarentegen wel gerespecteerd moeten worden. Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn door het massatoerisme enorm veranderd, maar er gelden ook specifieke normen en waarden die vanuit cultuurhistorische en geloofsovertuigingen tot stand zijn gekomen. Zo is het verboden om tijdens de ramadan in het openbaar te eten of drinken.

  Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan voor vrouwen om topless te zonnen in Dubai en/of met zwemkleding je in openbare gelegenheden zoals shopping malls of het openbaar vervoer te bevinden. De kleding is voor toeristen van vrije keuze, maar het wordt wel gewaardeerd als er rekening wordt gehouden met het type kleding dat gedragen wordt. Het is als niet-islamitische vrouw niet verplicht om een hoofddoek te dragen in Dubai, tenzij er een moskee of andere religieuze locatie wordt bezocht.

  Een ander belangrijk punt om te weten is dat de werkweek van Dubai van zondag tot en met donderdag loopt, met de vrijdag als officiële rustdag. Vele overheidsinstanties en bezienswaardigheden zijn die dag deels gesloten of later geopend.

   

  Alle nuttige tips over Dubai ➜

 2. Alcohol in Dubai

  2 Alcohol

  Een ander belangrijk punt dat je moet weten over Dubai en waarover vaak vele misverstanden bestaan is het drinken van bier, wijn of andere alcoholische dranken.

  In tegenstelling tot vele vermoedens kun je in Dubai prima een biertje of wijntje drinken. Er zijn vele cafés, restaurants en hotels die voorzien zijn van een alcoholvergunning die vereist is hiervoor. Voor inwoners van Dubai geldt hetzelfde. Hiervoor zijn speciale vergunningen verkrijgbaar om alcoholische dranken te kopen. Dit is voor toeristen niet aan de orde.

  Je kunt ook op het vliegveld van Dubai taxfree verschillende alcoholische dranken kopen.

  Het is wel verboden om alcoholische dranken op straat te drinken of in een beschonken toestand je in het openbaar te begeven.

   

  Alcohol in Dubai ➜

 3. Visum Dubai

  3 Visum

  Als je als Nederlandse of Belgische toerist naar Dubai gaat hoef je geen apart visum aan te vragen.

  Het is wel belangrijk om te weten dat als je paspoort een stempel bevat vanwege een bezoek in Israël, dat dit voor lastige situaties kan zorgen. Dit is niet standaard in elke situatie zo en de officiële verklaring vanuit de overheid van Dubai schrijft dat elke wereldwijde toerist welkom is in Dubai, zijn er desondanks in het verleden verschillende situaties geweest waarin de toegang tot het emiraat geweigerd werd.

  Neem voor zekerheid contact op met de Nederlandse Ambassade in Dubai voor meer informatie.

   

  Stempel Israël in paspoort ➜

  Visum Dubai ➜

 4. Valuta Dubai

  4 Geld/valuta

  Het wettige betaalmiddel en valuta van Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten (en gelijknamig in vele andere Arabische landen) is de Dirham.

  Er zijn tientallen pinautomaten in Dubai te vinden, voornamelijk in de tientallen shopping malls die de stad rijk is.

  De prijzen zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, al staat Dubai natuurlijk wel bekend om de extravagante en luxe hotels, eetgelegenheden en resorts waardoor je met een goed gevulde portemonnee helemaal in de watten gelegd kan worden.

  De waarde van 1 euro schommelt de laatste jaren tussen de 4 en 4,5 dirham. Via Ontdek Dubai.NL kun je de actuele koers van de dirham ten opzichte van de euro berekenen.

   

  Valuta omrekenen en geld in Dubai ➜

 5. Dubai Taxi

  5 Vervoer

  Dubai is een uitstekende locatie voor een korte vakantie zoals een stedentrip of midweek weg of gewoon voor een langere vakantie. In beide gevallen is het natuurlijk handig om voorzien te zijn van een goed vervoersmiddel.

  Op het vliegveld en andere locaties in de stad kun je een auto huren of gebruik maken van een van de honderden taxi’s, die je vanaf de weg of bij taxistandpunten die er te vinden zijn.

  Het is belangrijk om te weten als je de Dubai Metro gebruikt dat je zowel losse tickets als een soort OV-Chipkaart kunt kopen om mee te reizen. Met deze laatste reis je voordeliger en is vooral praktisch als je langer dan een aantal dagen in Dubai bent.

   

  Auto huren in Dubai ➜

  Dubai Metro ➜

  Taxi in Dubai ➜

Meer tips over Dubai

Zoeken