Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Beste periode & reistijd naar DubaiAls je graag naar Dubai wilt en je afvraagt wat de beste periode of reistijd is om naar af te reizen, dan vind je via Ontdek Dubai.NL alle informatie hierover.

Dubai is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen in de wereld. Tegenwoordig reizen meer dan 90 miljoen toeristen via het vliegveld Dubai International Airport. Dit aantal is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld.

Deze toeristen bezoeken Dubai in een specifiek gedeelte van het jaar, aangezien de overige maanden te warm en droog zijn om er te verblijven.

Hieronder vind je alle informatie over de beste periode om naar Dubai af te reizen en de beste reistijd van het jaar om optimaal te genieten van alle activiteiten en bezienswaardigheden.

Beste reistijd Dubai

De beste reistijd om Dubai te bezoeken is vanaf ongeveer oktober tot en met april. Voor en na deze maanden zijn er zeer weinig toeristen te vinden (in vergelijking met de topmaanden) aangezien de temperaturen in deze maanden kunnen oplopen tot over de 50 graden en het klimaat zeer droog is.

Vanaf oktober begint de temperatuur enigszins te dalen, al blijft de gemiddelde temperatuur altijd wel rond de 25-30 graden schommelen, waardoor het zeer aangenaam verblijven en dit dus ook de beste reistijd is om Dubai te bezoeken.

 

Weer in Dubai ➜

 

Weer en klimaat DubaiIn de herfstvakantie kun je over het algemeen Dubai al prima bezoeken en zeker in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie (krokusvakantie) is dit absoluut een aanrader.

Als je buiten deze beste reistijd naar Dubai gaat, dan kan het ook zijn dat enkele toeristische bestemming minder of beperkt geopend zijn. Daarentegen zijn de prijzen van hotelovernachtingen en vliegtickets naar Dubai wel weer voordeliger.

Beste periode maanden

De beste maanden/periode om Dubai te bezoeken is in de maanden november, december, januari en februari. Niet alleen is de temperatuur in de maanden het beste om te verblijven, de meeste evenementen, toeristische activiteiten en bezienswaardigheden worden er in deze periode georganiseerd.

Dubai is ook een geweldige locatie om tijdens de kerstdagen en rond oud & nieuw door te brengen. Hoewel je geen sneeuw zult aantreffen (met uitzondering van de indoor skihal Ski Dubai) en er in de Arabische wereld geen kerst wordt gevierd, wordt er wel in verschillende hotels, restaurants en andere gelegenheden aandacht besteed aan deze feestelijke periode.

In de maanden en periode rondom de kerstvakantie en voorjaarsvakantie worden er sowieso veel evenementen georganiseerd in Dubai, waaronder het grootst georganiseerde Dubai Shopping Festival, waarbij er grote kortingen worden gegeven in de winkels die je in de shopping malls vindt. Verder worden er in deze maanden vele beurzen, exposities en andere evenementen zoals bijvoorbeeld de Dubai Marathon, het ATP tennistoernooi van Dubai, de autorace de 24 uur van Dubai en veel meer activiteiten georganiseerd.

 

Vakantie maanden Dubai ➜

 

Vakantie in Dubai

Zoeken