Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

The Fountain in Burj Dubai LakeGelegen in het Burj Khalifa Lake, naast het hoogste gebouw ter wereld, vind je The Dubai Fountain en biedt vooral s'avonds een fantastisch schouwspel van water, muziek en licht.

De Dubai Fountain heeft een lengte van 275 meter, wat overeenkomt met 2 voetbalvelden. Deze gigantische fontein is een van s'werelds mooiste waterattracties met toepasselijk muziek en aantrekkelijke visuele elementen.

De fontein is in opdracht van Emaar Properties ontworpen door een bedrijf uit California genaamd WET, een wereldwijd marktleider gespecialiseerd in het ontwerpen van watershows. Het bedrijf is ook de ontwerpers van The Fountains bij Bellagio, Las Vegas.

De Dubai Fountain is zelfs 25 procent groter in omvang dan de The Fountain bij Bellagio en kan daarmee in het rijtje van namen die andere records verbreken, zoals de Burj Khalifa of Dubai Mall!

  • Krachtige waterstralen spuiten water tot hoogtes van 150 meter, wat gelijk staat aan gebouw van 50 verdiepingen.
  • Meer 6600 lampen en 50 kleurprojectoren maken een visueel beeldvormingen uit meer dan 1000 verschillende uitdrukkingen.
  • Verschillende combinaties van watervormen spelen zich af op de maat van de muziek in allerlei muzikale stukken, zoals klassieke muziek, Arabisch en wereld muziek.

Rondvaart en boottochten rondom The Fountain

Ontdek Dubai.NL biedt een overzicht van verschillende rondvaarten en boottochten die je rondom de de fontein in het Burj Khalifa Lake kunt maken. Op deze manier krijg je het beste uitzicht over de prachtige compositie van licht, geluid en water!

Cruise en rondvaarten

Cruise en rondvaarten
Dubai: 24-48 uur of 5-daagse hop-on-hop-off-rondvaart met sightseeingbus
€ 73,08
Dubai: Luxe rondvaart door het kanaal met optionele transfers
€ 51,53
Dubai: 2-uur durende avondrondvaart op een dhow met diner
€ 74,95
Meer tickets

Video van The Fountain

The Dubai Fountain is het middelpunt geworden van het 12 hectaar grote Burj Khalifa Lake en is in gebruik genomen van 2009.  De fontein past goed bij het 20 miljard kostende Downtown Burj Khalifa, een combinatie van huizen,kantoren,hotels en een boulevard.

Bekijk hieronder een video van het spectaculaire schouwspel op het Burj Khalifa Lake van The Fountain.

 

Bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken