Dubai

The Fountain in Burj Dubai LakeHet water,muziek en licht spectacle, in opdracht van Emaar Properties, op het Burj Khalifa Lake in Downtown Burj Khalifa heet de 'Dubai Fountain'.

De Dubai Fountain heeft een lengte van 275 meter, wat overeenkomt met 2 voetbalvelden achterelkaar. Het is een van s'werelds mooiste waterattracties bevat toepasselijk muziek en aantrekkelijke visuele elementen.
Ontworpen door een bedrijf uit California genaamd WET, een wereldwijd marktleider gespecialiseerd in het ontwerpen van waterspectacles. Het bedrijf is ook de ontwerpers van The Fountains bij Bellagio, Las Vegas. De Dubai Fountain zal 25 procent groter in omvang zijn dan de The Fountain bij Bellagio.

The Fountains kan in het rijtje van namen die andere records verbreken, zoals de Burj Khalifa of Dubai Mall.
Krachtige waterstraalbuiten spuiten water tot hoogtes van 150 meter, wat gelijk staat aan gebouw van 50 verdiepingen. Meer 6600 lampen en 50 kleurprojectoren maken een visueel beeldvormingen uit meer dan 1000 verschillende uitdrukkingen.

Verschillende combinaties van watervormen creeëren verschillende muzikale stukken. Van klassiek, Arabisch en wereld muziek.

The Dubai Fountain is het middelpunt geworden van het 12 hectaar grote Burj Khalifa Lake en is in gebruik genomen van 2009.
De fontein past goed bij het 20 miljard kostende Downtown Burj Khalifa, een combinatie van huizen,kantoren,hotels en een bewegelijke boulevard.

 

Ontdek Dubai.NL

Openen