Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken
Feestdagen Dubai
© Foto

In Dubai zijn er een aantal verschillende feestdagen. Het merendeel van de feestdagen zijn islamitische feestdagen, maar door de vele toeristen en westerse inwoners, wordt er bijvoorbeeld ook oud & nieuw gevierd.

Tijdens de kerst zijn de shopping malls, restaurants en hotels ook wel in deze sfeer gebracht, al is dit niet zo groot als in Europa of Amerika. Onder de Nederlanders wordt zelfs Sinterklaas in Dubai gevierd!

Een Islamitische feestdag veranderd ieder jaar doordat de Islamitische kalender gebaseerd is op de stand van de maan en hierdoor schuiven de feestdagen ieder jaar een aantal dagen op. Op de onderstaande feestdagen zijn de meeste inwoners van Dubai vrij.

Feestdagen Dubai

 • 1 januari - nieuwjaarsdag

  Oud en nieuw in Dubai is ieder jaar weer een groot spektakel. Bij de Burj Khalifa wordt ieder jaar een grote, spectaculaire vuurwerkshow georganiseerd, maar ook op andere plekken zoals op de The Palm Jumeirah bij het Atlantis Hotel wordt het meest prachtige vuurwerk afgestoken!
 • Al-Hijra

  De islamitische nieuwjaarsdag wijkt af van de Gregoriaanse kalender en is 11 tot 12 dagen korter.
 • Mawlid - Geboortedag van de Profeet Mohammed

  De Mawlid an Nabi wordt in de 3e maand van het islamitische jaar gevierd.
 • Al Isra Wal Miraj

  De viering van de Nachtreis die de profeet Mohammed maakte naar de Rotskoepel in Jeruzalem.
 • Eid al-Fitr

  Een van de bekendste feestdagen in Dubai is Eid Al Fitr. Tijdens dit Islamitische feest voor het einde van de Ramadan gevierd en is in Nederland bekend als het Suikerfeest. Tijdens Eid al-Fitr is er enorm veel te doen in Dubai.
 • Eid al-Adha 

  Eid al-Adha is het offerfeest dat tegen het eind van het jaar gehouden wordt. Tijdens het offerfeest worden er schapen of geiten geslacht en het vlees wordt verdeeld onder 3 groepen; de familie, buren en de armen in de samenleving.
 • Arafat Day

  Arafat Day is de tweede dag van de jaarlijkse hadj (pelgrimstocht).
 • 2 december - Nationale feestdag 

  De nationale feestdag van Dubai (vergelijkbaar met Koningsdag in Nederland) en de overige Emiraten wordt ieder jaar op 2 december gevierd. Op 2 december 1971 werd officieel de Verenigde Arabische Emiraten opgericht en dat wordt gevierd met parades, festivals, evenementen en andere feesten.

Meer over Dubai

Zoeken