Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Clocktower DubaiDe Dubai Clocktower soms aangeduid als de Deira Clocktower, is een rotonde in Dubai en is gelegen in het oosten van Dubai (in Deira), op de kruising van Umm Hurair Road en route D 89 (Al Maktoum Road).

 Gelegen in de buurt van Al Rigga, is de Deira Clocktower nu een prominent monument in Deira en geeft toegang tot de Al Maktoum Bridge.

Deze brug is de eerste kruising gebouwd op land tussen Deira en Bur Dubai.

Net als veel van de vroege architecturale projecten van Dubai is de klokkentoren in ongeveer 1964 gebouwd door Overseas AST.

Echter in 1972 begon het monument te kraken en begon het roesten van de stalen versterkingen, als gevolg van de ongewassen strandzand dat gebruikt werd voor het beton. Als gevolg hiervan werd de klokkentoren gerenoveerd in 1972.

 

Deira

Clocktower DubaiDubai Clocktower bevindt zich in Deira, maar werd niet genoemd Deira Clocktower.

The Clocktower werd opgericht als een symbool van Dubai en is gelegen in Deira, omdat dat was waar de belangrijkste routes naar Dubai voorafgaand aan de bouw van de Dubai was, de Abu Dhabi Road.

De cijfers op de klok staan aangegeven met Arabische symbolen en zijn vanaf alle vier zijden te bekijken.

De beroemde klok is al vanaf een afstand te zien als je richting Deira rijdt.

Het gebied rondom The Clocktower is vaak druk qua verkeer, maar er zijn verschillende oversteekplekken om er naar toe over te steken. Desondanks kun je vanaf de straatkant ook goede foto's er van maken.

Bezienswaardigheden Dubai

Zoeken