Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

1 dag DubaiAls je 1 dag Dubai bezoekt of bijvoorbeeld 2 dagen in Dubai verblijft dan wil je in korte tijd natuurlijk zoveel mogelijk van de stad bekijken en ervaren.

Dubai is zeer geschikt om 1 dag of 2 dagen te bezoeken door de compacte wijze waarop de stad gebouwd is en de goede infrastructuur dat het emiraat en de stad kent. Hoewel er ook geregeld files zijn tijdens de spitsuren, maar door de aanleg van de Dubai Metro kun je tegenwoordig snel en gemakkelijk alle bezienswaardigheden in Dubai, in 1 dag of 2 dagen bekijken.

Aangezien Nederlanders geen visum voor Dubai nodig hebben, kun je Dubai altijd direct bezoeken. Daarom heeft Ontdek Dubai.NL voor je de beste tips op een rij gezet en hoe je het beste je dag kunt indelen waardoor je zoveel mogelijk in 1 dag of 2 dagen Dubai zult zien!

Het is in beide gevallen natuurlijk geheel afhankelijk van de tijd waarop je landt op vliegveld Dubai International Airport en of je er blijft overnachten. Daarom schetsen we twee situaties.


 1 dag Dubai zonder overnachting

  • Aankomst: 12 uur in de middag
  • Vertrek: dezelfde avond / dag

Al Fahidi districtAls je Dubai 1 dag bezoekt en je hebt minder dan 12 uur de tijd voor dat je volgende vlucht gaat, dan kun je urenlang vervelen, slapen of shoppen op het vliegveld van Dubai of je pakt een taxi en bezoekt Dubai supersnel in 1 dag! Je kunt je (hand-)bagage op het vliegveld in een kluisje achterlaten, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt.

Bij het vliegveld van Dubai vind je gelijk enorm veel taxi's die in de rij staan om de reizigers te vervoeren. Ga bijvoorbeeld eerst richting de Creek. De omgeving rond de creek kenmerkt het oude Dubai en je kunt er met een Abra (watertaxi) je laten vervoeren naar de overkant. Je vindt er bijvoorbeeld een Gold Souk of Spice Souk, maar ook het Dubai Museum genaamd het Al Fahidi Fort.

Na een stukje cultuur in het eerste gedeelte van 1 dag Dubai, ga je daarna het moderne en luxe gedeelte van Dubai ervaren.

Neem vervolgens de taxi of de metro naar de Burj Khalifa. Een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Dubai!

Naast de Burj Khalifa vind je The Dubai Mall (het grootste winkelcentrum ter wereld) waar je nog even lekker kunt shoppen en natuurlijk ook eten in de foodcourts die er te vinden!

Neem vervolgens de taxi of metro terug naar het vliegveld dat op ongeveer 15 minuten rijden te bereiken is.


 2 dagen Dubai met overnachten

  • Aankomst: 12 uur in de middag
  • Vertrek: volgende dag in de avond

Strand DubaiAls je in 2 dagen Dubai wil bezoeken met een overnachting, dan hebben wij een aantal hotels bij vliegveld Dubai International Airport alvast voor je op een rij gezet (max 10 minuten rijden). Een overnachting in Dubai geeft je natuurlijk iets meer de tijd om rustig een aantal bezienswaardigheden te bekijken.

De tips die hierboven worden gegeven zonder overnachting, kun je natuurlijk ook met overnachting doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook naar het strand van Dubai en heerlijke zwemmen in het warme zeewater en tegelijkertijd het bijzondere Burj Al Arab hotel bekijken.

Als je Dubai op een bijzondere manier wil ontdekken dan is bijvoorbeeld een woestijnsafari ook een fantastische ervaring.

Verder zijn er nog veel meer shopping malls die je kunt bezoeken zoals skiën in de Mall of the Emirates of je kan natuurlijk het nachtleven van Dubai ontdekken!

Aangezien je hotel dicht bij het vliegveld gelegen is, hoef je geen zorgen te maken dat je in de file komt te staan en je aansluitende vlucht hoeft te missen!

 

Meer informatie over tussenstop in Dubai

 

Meer vakantie tips Dubai

Zoeken