Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Butterfly Garden DubaiDe grootste vlindertuin van de wereld vind je in Dubai genaamd Butterly Garden Dubai.

Deze enorme vlindertuin heeft meer dan 15.000 vlinders in 30 verschillende soorten. Het betreft een indoor tuin verdeeld over verschillende ruimtes waar je versteld van zult staan. Met in totaal 2600 vierkante meter is de vlindertuin verdeeld over 9 op maat gemaakte koepels.

De Butterfly Garden Dubai geeft je de mogelijkheid om de mooiste vlinders te aanschouwen en inzichten in hun leefwereld. Zo leer je hoe vlinders evolueren in elke stadium van hun leven en is daarmee leerzaam voor jong en oud. Als je op vakantie naar Dubai met (jonge) kinderen gaat, dan is een bezoek aan de Butterfly Garden een echte aanrader!

Als je heel stil blijft zitten en je hand uitsteekt dan kan het zomaar zijn dat een van de vlinders op je hand gaat zitten, maar belangrijk is dat er niet zelf achterna gaat om ze te vangen.

Je kunt in de Butterfly Garden ook het Butterfly and Insect Museum, dat diepgaande analyses en informatie bevat en waar je duizenden kleurrijke vlindersoorten van over de hele wereld kunt bekijken.

De vlindertuin in Dubai is het hele jaar door geopend en bruist van het tropische flora en fauna zoals nectarplanten, klimplanten van klimop en waterpartijen, dat een ware oase is voor de vlinders die er van genieten en in wonen.

De nectarplanten leveren voedsel aan de vlinders en zijn er te vinden in allerlei soorten kleuren geplant om de vlinders veel diversiteit te kunnen bieden. Enkele van de meest populaire nectarplanten in de tuinen zijn struiken met de toepasselijke naam, de vlinderstruik.

Tickets Butterfly Garden en Miracle Garden

Butterfly/Miracle Garden Dubai

Butterfly/Miracle Garden Dubai
Dubai: voorrangsticket voor Dubai Miracle Garden
€ 24,24
Dubai: Miracle Garden-toegangsticket met hoteltransfer
€ 50,77
Privéreis Miracle Garden en Global Village met opties
€ 95,73
Meer tickets

Locatie en openingstijden Butterfly Garden

Vlindertuin DubaiButterfly Garden ligt naast de Miracle Garden, wat overigens erg handig is want je kunt op deze manier beide parken in een keer bezoeken.

Miracle Garden is een prachtig aangelegd bloemen en plantenpark waarmee de mooiste creaties zijn gebouwd.

Beide parken zijn te vinden in Al Barsha South 3, in het Dubailand gebied. Het ligt recht tegenover de Motor City en de Arabische Ranches.

Dubai Butterfly Garden is het hele jaar geopend.

De openingstijden van het vlinderpark zijn:

  • Zondag t/m woensdag kun je het park bezoeken van 9.00 tot 21.00 uur
  • Op donderdag t/m zaterdag kan dit van 9.00 tot 23.00 uur.

Alle bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken