Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Arabian Ranches DubaiDe Arabian Ranches in Dubai is een groot, nieuw en bovenal luxe woongebied in Dubai. De luxe huizen zijn gelegen in een rustig landschap en ontworpen volgens de hoogste normen.

Het luxueuze woongebied in Dubai ligt aan de oostelijke kant van de stad, in de nabijheid van Burj Khalifa, The Dubai Mall en Global Village.

De Arabian Ranches (letterlijk vertaald Arabische boerderijen of landgoed) zijn uitgegroeid tot een van Dubai's meest gewilde woongemeenschappen en beschikt over 4.000 villa’s verdeeld over 1650 hectare. De villa's van het Arabian Ranches bieden een royale leefruimte en balkons, binnenplaatsen of terrassen die op de golfbaan uitkomen.

Het woongebied is ook de thuisbasis is van de Arabian Ranches Golf Club en Dubai Equestrian & Polo Club. Verder zijn er winkels in een grote shopping mall, cafés en restaurant, maar ook fietspaden en voetpaden zijn andere belangrijke kenmerken van Arabian Ranches. Onderwijsinstellingen en zorgcentra dragen bij aan de geïntegreerde levensstijl.

De Arabian Ranches in Dubai zijn gelegen in het hart van de woestijn aan de Emirates Road, 9 km landinwaarts vanaf kruising 4 op Sheikh Zayed Road in de buurt van de Mall of The Emirates.

Er is een uitstekende toegang tot Abu Dhabi, Al Ain, Sharjah vanaf de Emirates Road en slechts 15 minuten naar Dubai Airport.

The Arabian Ranches Golclub

Arabian Ranches GolfclubEen van de meest bijzondere onderdelen van de Arabian Ranches is de prominente golfbaan.

Geniet van een potje golf op The Arabian Ranches Golfbaan, ontworpen door Ian Baker-Finch in samenwerking met Niclaus Design.

De golfbaan is een uitdaging voor golfers van alle niveaus. Je kunt er bijvoorbeeld ook lessen volgen op de eigen Golf Academy, waar je les krijgt van de golfprofs van de Arabian Ranches.

Het clubhuis is gebouwd in de Spaanse koloniale stijl en beschikt over een restaurant/bar met een terras dat een panoramisch uitzicht op de omgeving geeft.

In het clubhuis zijn 11 luxueuze gastenkamers met een spectaculair uitzicht op de golfbaan.

Dubai Polo & Equestrian Centre

De manage is ook volledig in Andalusische stijl gebouwd. Bij het Dubai Polo & Equestrian Centre is er voor elk vaardigheidsniveau wel iets te doen, zoals polo spelen, paardrijlessen, springconcours of ga een ontspannen genieten van de schilderachtige woestijnpaden die je te paard kunt afleggen.

Geniet van de rustige omgeving van de Polo Club, met faciliteiten zoals lounges en eetruimtes, rijkleding en tuigwinkel, spa, een zwembad en twee polovelden. Tijdens het Polo-seizoen is het erg gezellig en vind je picknicks op het terras terwijl je kunt kijken naar naar de verschillende paardensporten.

School

Arabian RanchesJumeirah English Speaking School, een van Dubai's meest gerespecteerde scholen met een reputatie van wereldklasse. 

De school biedt lager en middelbaar onderwijs op basis van de beste aspecten van het nationale curriculum van Engeland en Wales, inclusief een post-16 studie: het International Baccalaureaat Diploma.

Wijken in de Arabian Ranches

De Arabian Ranches zijn verdeeld in de onderstaande wijken:

 • Alvorada
 • Al Mahra
 • Al Reem
 • Manhattan
 • Mirador
 • Palmera
 • Saheel
 • Savannah
 • Terra Nova
 • Hattan
 • La Coleccion
 • Alma

Arabian Ranches Shopping Center

In de Arabian Ranches vind je een groot aanbod aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in het het gelijknamige Shopping Center.

Naast de tientallen winkels is er een kapsalon, een wasserette, een apotheek en een reisbureau gevestigd. Een nieuw gebouwde moskee neemt nu een centrale plaats in het centrum in.

Photo credit: Emaar Properties

Meer over Dubai

Zoeken