Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Fietspaden in Dubai

In Dubai is men momenteel bezig om meer fiets en looppaden aan te leggen, dit om mensen aan te moedigen de auto te laten staan voor de kortere afstanden.
Als alles af is dan moet Dubai ongeveer 580 kilometer aan fiets en looppaden hebben.

De Dubai Roads and Transport Authority (RTA) heeft al een 14,6 km lang fiets en voetpad op Jumeirah Beach aangelegd, om de loop en de fiets cultuur aan te moedigen.

"De voetpaden staan allen in verbinding met de metrostations, zodat reizigers eenvoudig op de plaats van bestemming kunnen komen. Het grootste gedeelte van de voetpaden in de drukke gedeeltes van de stad en de commerciële regio’s zullen airco bevatten, zodat men deze paden ook kan gebruiken onder extreem warme weer condities. Uiteindelijk moet Dubai de infrastructuur hebben van een echte loopstad.", aldus Abdul Mohsen Ebrahim, algemeen directeur van RTA’s Strategic and Corporate Governance Sector.

De RTA heeft ook naar de mogelijkheden gekeken voor fietsfaciliteiten in de stad. Er is besloten om naast fietspaden ook fietsstallingen te plaatsen in een aantal delen van Dubai, vooral in de drukke zakelijke gedeeltes van Deira en Bur Dubai.

Fietspad door de woestijn

Woestijn in DubaiOp 31 mei 2015 heeft het Road and Transport Authority (RTA) aangekondigd dat er in Dubai een fietspad dwars door de woestijn aangelegd zal worden.

Het 23-kilometer lange fietspad is gemaakt voor toeristen om ook op de fiets de woestijn van Dubai te verkennen.

Het fietspad door de woestijn maakt onderdeel uit van het grotere plan om Dubai meer te voorzien van fietspaden. 

Inmiddels is er al zo'n 180 km fietspad aangelegd in Dubai. De fietspaden zijn niet alleen leuk voor de toeristen, maar is net als het openbaar vervoer in Dubai een belangrijk onderdeel om de toeristenstroom te verspreiden.

Het grote voordeel is dat er uiteindelijk minder files zijn, wat een groot probleem is in Dubai. 

 

 

Zoeken