Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Eten en drinken in DubaiAls je op vakantie naar Dubai gaat dan kun je genieten van de meest heerlijke gerechten uit internationale gerechten die samenkomen in dit emiraat.

Van traditionele Arabische gerechten tot 3 sterren restaurants; in Dubai kun je heerlijk eten en drinken!

Naast een diner in een van de vele restaurants zijn er natuurlijk nog meer opties om te eten en drinken in Dubai.

Ontdek Dubai.NL zet een aantal opties op een rij:

Restaurants in Dubai

Er zijn honderden restaurants in Dubai waar je rustig en ontspannen kunt lunchen of dineren. Deze restaurants zijn vanuit de hele wereld naar Dubai gekomen om daar de lekkerste gerechten te presenteren waaronder drie Michelinsterren restaurants maar er zijn ook talloze kleinere, internationale restaurants gevestigd.

Je kunt via Ontdek Dubai.NL verschillende toegangskaarten en vouchers online bestellen om op bijzondere locaties heerlijk te ontbijten, lunchen, brunchen of dineren.

Supermarkten en Foodcourts in Dubai

McDonalds in DubaiIn Dubai zijn verschillende supermarkten te vinden die beter bekend staan als hypermarkten. Bij deze grote supermarkten kun je naast eten en drinken ook allerlei huishoudelijke artikelen, kleding en electronica kopen.
Het vlees in de supermarkten in Dubai is halal aangezien het een Islamitisch land betreft. Je zult er ook geen alcoholische dranken vinden.

In de vele shopping malls (grote winkelcentra) die er in Dubai te vinden zijn, vind je een of meerdere foodcourts waar je lekker kunt eten en drinken. In deze foodcourts vind je meestal de grootste fastfood ketens zoals McDonalds, Burger King en KFC, maar ook andere internationale restaurants waaronder wok- en andere Aziatische gerechten, pizza’s, sushi, donuts en ijs.

Aan de randen van deze foodcourts kun je een keuze maken bij welk restaurant je gaat eten (ook leuk als iedereen iets anders kiest!) en nadat het is klaargemaakt kun je het meenemen naar een van de vele tafels die in het midden van de foodcourt staan opgesteld. Hier is vaak ruimte voor honderden bezoekers (uiteraard afhankelijk van de grootte van de shopping mall) en er is voor iedereen wel iets lekkers te kiezen om te eten en drinken.

 

Supermarkten en foodcourts in Dubai ➜

 

Eten in de woestijn van Dubai

Als je op een bijzondere locatie wil eten en drinken, dan kun je zelfs terecht in de woestijn van Dubai. Tijdens een woestijnsafari zul je een traditioneel bedoeïenkamp aandoen, waar je in de avonduren een heerlijke BBQ kunt meemaken en Arabische thee kunt drinken.  Via Ontdek Dubai.NL kun je natuurlijk ook tickets bestellen om lekker te BBQ-en in de woestijn:

Eten in de woestijn

Eten in de woestijn
Dubai: Marina Dinner Cruise met drankjes en livemuziek
€ 47,27
Dubai Marina: dinnercruise in een traditionele boot
€ 37,04
Dubai: premium wandeltour met watertaxi en Emirati eten
€ 30,26
Meer tickets

Meer tips over Dubai

Zoeken