Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Top 5 wat heb je nodig naar DubaiDubai is een geweldige locatie om je herfstvakantie, kerstvakantie of voorjaarsvakantie door te brengen. Maar wat heb je nodig als je naar Dubai gaat?

Deze bijzondere vakantiebestemming is in de afgelopen decennia opgebouwd en uitgegroeid tot een van de populairste toeristische locaties in de wereld. Alle hotels, restaurants, shopping malls en het openbaar vervoer is van alle gemakken voorzien en uitgerust met de nieuwste technologisch ontwikkelingen. Aan comfort geen gebrek.

Toch zijn er altijd een aantal dingen die je nodig hebt als je naar een ander land in de wereld afreist. Hoewel het enkele dagen per jaar regent in Dubai, is de kans zeer minimaal dat je een paraplu of regenkleding nodig hebt. Winterkleding zal je ook niet nodig hebben, zelfs niet als je van plan bent om Ski Dubai (indoor ski en snowboard hal) te bezoeken aangezien je daar alle kleding kunt huren.

Daarentegen zijn er wel weer andere zaken die nodig hebt of bent naar Dubai. Natuurlijk kun je altijd nog een aankoop doen, maar er zijn ook andere praktische zaken te benoemen die je nodig bent, zoals een geldig paspoort en een internationale betaalpas of creditcard.

Top 5 benodigdheden naar Dubai

Via Ontdek Dubai.NL vind je de top 5 benodigdheden en andere zaken die je nodig hebt voor een vakantie naar Dubai!

 1. Weer en klimaat Dubai

  1 Zonnebril + zonnebrand

  Een van de belangrijkste kenmerken van Dubai als vakantie locatie is het weer en klimaat.

  Door de ligging aan de rand van de woestijn is het bijna altijd warmer dan 25 graden en heb je vele zonuren om van te genieten.

  Op de nummer 1 van deze top 5 staat daarom met zekerheid dat je een zonnebril en zonnebrand nodig hebt in Dubai!

  De shopping malls en taxi’s zijn allemaal voorzien van airconditioning waardoor je niet constant in de warme temperatuur rond hoef te lopen.

   

  Weer en temperatuur in Dubai ➜

 2. Infrastructuur Dubai

  2 Auto of openbaar vervoer

  De stad Dubai is qua oppervlakte te vergelijken met de provincie Noord-Holland en is 10x kleiner dan de oppervlakte van Nederland. De stad is langgerekt langs de kust gebouwd en daardoor is een vervoersmiddel een belangrijk onderdeel dat je nodig hebt in Dubai.

  Je kunt op verschillende manieren door de stad reizen. Waarschijnlijk de meest praktische oplossing is het huren van een auto. Dit is mogelijk op het vliegveld Dubai International Airport of op diverse locaties in de stad.

  Je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer dat sinds de komst van de Dubai Metro een enorme kwaliteitsimpuls heeft gekregen. Met deze metro kun je vanaf het vliegveld dwars door de stad reizen tot aan Dubai Marina. Ondertussen stopt de metro bij tientallen haltes waaronder de Burj Khalifa, Dubai Mall, Mall Of the Emirates en Ski Dubai.

   

  Auto huren in Dubai ➜

 3. Fotograferen in Dubai

  3 Foto/videocamera/actioncam

  Er zijn in Dubai vele bezienswaardigheden en unieke bouwwerken die je gelijk al vanaf het vliegveld zult aantreffen.

  Op de derde plaats in deze top 5 wat je nodig hebt naar Dubai, is dus met recht een foto-, videocamera of actioncam te vinden.

  Er zijn verschillende locaties waar je de mooiste foto’s kunt maken. Vooral met zonsopkomst of ondergang heb je de mooiste kans op de meest spectaculaire beelden om te maken.

  Daarnaast kun je er ook de meest uitdagende activiteiten er doen zoals watersporten of vliegsporten, waarbij een actioncam zeker van pas kan komen om de meest spectaculaire en unieke beelden te maken!

   

  Fotograferen in Dubai ➜

 4. To Do Dubai

  4 Dagplanning

  Er is in Dubai zoveel te doen en te zien, maar is verspreid over de stad te vinden waardoor je af en toe met de auto of het openbaar vervoer zal moeten rijden.

  Het is daarom handig om een een planning van je dagen te maken als je niet veel tijd hebt en slecht enkele dagen in Dubai verblijft.

  Bekijk hieronder de bezienswaardigheden in Dubai waaruit je een keuze kunt maken om je dagen compleet mee te vullen!

   

  Bezienswaardigheden in Dubai ➜

 5. Strand van Dubai

  5 Zwemkleding

  De ligging aan de Perzische Golf zorgt ervoor dat Dubai met een recht een zon- en strandvakantie genoemd mag worden. De zee heeft een aangename zeewatertemperatuur en het prachtige strand is heerlijk om te genieten van de zon.

  Als je niet in de zoute zee wil zwemmen, kun je natuurlijk ook op andere plekken zwemmen zoals de waterparken Wild Wadi Park of Aquaventure, maar de meeste hotels hebben ook vaak een eigen zwembad.

  De zwemkleding mag dus zeker niet ontbreken in je koffer en is wellicht het belangrijkste kledingstuk dat je nodig hebt in Dubai.

  Daarom wordt deze top 5 met benodigdheden en wat je nodig hebt naar Dubai afgesloten met zwemkleding aangezien dit zeker van pas zal komen met de warme temperaturen!

   

  Strand van Dubai ➜

Vakantie tips in Dubai

Zoeken