Dubai

Goedkoop en lowbudget naar DubaiDubai staat over het algemeen niet bekend als een lowbudget bestemming, maar je hoeft er absoluut niet schatrijk voor te zijn om het emiraat te bezoeken.

Er zijn op verschillende manieren mogelijkheden om deze prachtige, zonnige bestemming te bezoeken en waarbij je niet een vermogen hoeft uit te geven om dit mee te maken.

Zowel voor het reizen ernaar toe, als het overnachten en verblijven in Dubai zijn er allerlei nuttige lowbudget tips die je kunt gebruiken om niet te diep in de spreekwoordelijke buidel te hoeven tasten.

Zo zijn er voldoende goedkope manier om naar het emiraat af te reizen, activiteiten te doen en de vele bijzonderheden te bekijken.

Via Ontdek Dubai.NL vind je de top 5 manieren om goedkoop en lowbudget naar Dubai te gaan. Bekijk hieronder het overzicht!

1. Lowbudget vliegtickets naar Dubai

Als je op zoek bent naar lowbudget vliegtickets naar Dubai, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

(Op) tijd

Misschien wel de meest belangrijke tip om lowbudget vliegtickets naar Dubai te vinden, is om zo ver mogelijk voor je daadwerkelijk op vakantie gaat, je vliegtickets te zoeken en boeken. Over het algemeen zijn zes tot negen maanden te adviseren. Daarnaast zijn de prijzen van de vliegtickets sterk afhankelijk van de dag en tijdstip waarop je deze zoekt, dus het is te adviseren om op verschillende dagen en tijdstippen de prijzen van de vliegtickets te vergelijken om zo lowbudget te kunnen vliegen.

Periode

Vliegmaatschappijen naar DubaiDe voornaamste periode waarin de meeste toeristen naar Dubai gaan is van oktober t/m april. Vooral in de maanden december, januari en februari is de topdrukte gaande en hebben de meeste hotels een hoge bezettingsgraad. Het betekent ook dat in deze maanden de prijzen van de vliegtickets hoger zullen uitvallen.

Als je lowbudget vliegtickets naar Dubai zoekt kun je dus beter voor de maanden oktober, november, maart en april kiezen, aangezien je dan de meeste kans hebt op goedkope vliegtickets.

Vanaf ander vliegveld

Vanaf Schiphol Amsterdam kun je met KLM en Emirates rechtstreeks naar Dubai vliegen. Deze vluchten kunnen duurder uitvallen dan wanneer je vanaf een andere vliegveld naar Dubai vliegt.
Zo kun je uitwijken naar Rotterdam The Hague Airport en via Londen naar Dubai vliegen, maar je kunt ook uitwijken naar Düsseldorf Airport in Duitsland of Brussels Airport Zaventem en Brussels South Charleroi Airport in België.

Meerdere overstappen

Door niet te kiezen voor een directe vlucht naar Dubai, maar voor een of twee overstappen te kiezen kun je vaak goedkoper en lowbudget naar Dubai vliegen. Hierbij is vaak een overstap in Londen, Parijs of Dusseldorf aan de orde, maar ook vliegvelden in Oost-Europa of Turkije zijn mogelijk.

2. Lowbudget hotels, hostels en overnachten

In Dubai zijn tientallen hotels te vinden in de categorie 5 sterren, maar je vindt er nog veel meer 2 en 3 sterren hotels waar je voor normale prijzen kunt overnachten.

Hotels in DubaiZo goed als al deze hotels hebben een zwembad en dichtgelegen bij de bezienswaardigheden, het strand of vliegveld.

 

Alle hotels in Dubai ➜

 

Er zijn ook 1 ster hotels in Duba en aangezien bijna alle hotels in de afgelopen decenia zijn gebouwd in Dubai, zijn ook deze hotels van een kwalitatief hoog niveau, maar ontbreekt het bijvoorbeeld aan een zwembad of is de ligging iets minder optimaal gelegen ten opzichte van bezienswaardigheden.

 

1 ster hotels in Dubai ➜

 

Als je echt lowbudget wil overnachten in Dubai dan vindt je ook een aantal hostels in Dubai om op een slaapzaal voor een of meerdere dagen te kunnen slapen. Deze hostels zijn vooral te vinden in het oude centrum van de stad.

 

Hostels in Dubai ➜

 

3. Lowbudget rondreizen in Dubai

Metro, bussen en openbaar vervoer in DubaiAls je eenmaal bent aangekomen en een overnachtingsplek hebt gevonden, wil je natuurlijk ook een heleboel van de stad en het emiraat zien. Gelukkig is de stad dusdanig optimaal ingericht dat vanuit het middelpunt van de stad gerekend elke bezienswaardigheid en locatie in principe binnen 30 minuten te bereiken is. Om goedkoop en lowbudget rond te reizen in deze bruisende stad, kun je gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen.

Door de enorme groei aan inwoners kan het op de wegen in Dubai (vooral in de avondspits) erg druk zijn, maar het openbaar vervoer biedt een goede uitkomst hiervoor en is tevens de oplossing om lowbudget rond te reizen in Dubai.

Dubai Metro

De Dubai Metro bestaat uit 2 metrolijnen, de rode en de goene lijn, waarmee de gehele stad verbonden is en voorzien is van tientallen metrostations.

 

Metro van Dubai ➜

 

Bussen, tram en overige openbaar vervoer

Het busvervoer is wellicht niet zo vernieuwend als de Dubai Metro, maar bidet wel een ideale mogelijkheid om goedkoop de bezienswaardigheden te bezoeken. De bushaltes zijn veelal te vinden bij de metrostations, maar uiteraard ook op andere plekken in de stad. Naast de bussen kun je ook gebruik maken van andere openbaar vervoersmiddelen in Dubai waaronder een tram en zelfs een monorail!

 

Openbaar vervoer in Dubai ➜

 

Fiets

Fietsen huren in DubaiDubai staat nog niet bekend als fietsstad, maar in de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht besteed aan het fietsen in de stad en zijn er honderden kilometers aan fietspaden bijgekomen in Dubai. Je kunt op verschillende plekken een fiets huren in Dubai en daarmee zeer lowbudget en goedkoop je weg door de stad vinden.

Let wel goed op waar je gaat fietsen, want dat is op vele plekken nog niet toegestaan en bovendien erg gevaarlijk door het drukke verkeer.

 

Taxi

Hoewel over het algemeen een taxi niet de meest goedkope manier is om je te laten vervoeren, zijn de prijzen in Dubai zeer acceptabel en door de korte reisafstanden te overzien.

 

Taxi prijs berekenen ➜

 

4. Goedkoop eten in Dubai

Foodcourts in DubaiEr zijn in Dubai honderden restaurants te vinden waar de gehele internationale keuken te vinden is; van Arabisch tot Aziatisch en Afrikaans tot de Mediterraanse keuken.

Uiteraard vind je hier ook de meest exclusieve en speciale Michelin sterren restaurants, maar je kunt ook goedkoop eten in Dubai.

Zo vind je in grote shopping malls speciale ruimtes waar tientallen eetgelegenheden te vinden zijn. Deze gebieden worden food courts genoemd en je vindt er alle grote fastfood ketens, maar ook pizzeria’s en Aziatische eetgelegenheden.

Er zijn in Dubai ook tientallen supermarkten en hypermarkten te vinden zijn. Als je besluit te overnachten in een appartement kun je op deze manier bijvoorbeeld zelf je eten maken en kun je lowbudget en lekker eten.

Verder zijn er voldoende betaalbare eetgelegenheden in het oude centrum van de stad en andere toeristische locaties.

 

Supermarkten en foodcourts in Dubai ➜

 

5. Gratis / goedkope bezienswaardigheden

Strand van DubaiDubai is een stad waar je niet snel je hoeft te vervelen en waar je veel bezienswaardigheden hebt.

Een gedeelte van deze attracties hanteren een entreeprijs of boekingstarief, maar er zijn ook gratis en goedkope dingen die je kunt doen of bekijken.

 

Strand

Zo is er natuurlijk het langgerekte strand van Dubai. De Perzische Zee is van nature zeer kalm en rustig en heeft door de warme temperaturen bijna altijd een goede zeewatertemperatuur om in te zwemmen.

Er zijn verschillende gratis stranden waar je lekker kunt genieten van zon, zee en strand!

 

Strand van Dubai ➜

 

Musea

In het oude centrum van de stad vind je vele musea en cultuur historische gebouwen. De ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten begint nog maar in 1971, maar het gebied was uiteraard ver daarvoor al bevolkt door de originele bewoners in de regio. De meeste van deze musea kun je gratis of zeer lowbudget bezoeken en zo kun je een kijkje in de geschiedenis van Dubai en de Emiraten krijgen.

 

Musea in Dubai ➜

 

Shopping malls

The Walk DubaiEr zijn in Dubai tientallen shopping malls waar je de hele dag je kunt vermaken met het (window-) shoppen, maar er zijn ook talloze entertainment mogelijkheden zoals een gamehal, ijsbaan of het grootste aquarium ter wereld die je kunt bezoeken in The Dubai Mall, de grootste shopping mall ter wereld.

 

Shopping Malls in Dubai ➜

 

The Walk Boulevard

In het zuiden van de stad (richting Abu Dhabi) Dubai vind je de woon/jachthaven Dubai Marina. Hier zijn niet alleen vele hotels te vinden, maar ook winkels, eetgelegenheden, entertainment en meer. Het gebied staat vol met wolkenkrabbers en je vindt er een speciaal aangelegde boulevard genaamd The Walk

 

Boulevard The Walk ➜

 

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker door de stad toeren en alle bekende (en nog minder bekende) bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, of de Burj Al Arab bezoeken. Daarnaast zijn er vele parken waar je lekker ontspannen en recreëren.

Meer tips over Dubai

Ontdek Dubai.NL

Extra menu