Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Timezone DubaiDubai heeft een tijdsverschil met Nederland, aangezien de Verenigde Arabische Emiraten (waartoe Dubai onderdeel van uitmaakt) in een andere tijdzone liggen dan Nederland.

De wereld is verdeeld in 40 verschillende tijdzones. Hierdoor duurt elke datum 50 uur en zijn er tweemaal per dag zelfs 3 verschillende kalenderdata in gebruik.

Het voordeel van de tijdzones is dat er overal ter wereld afspraken gemaakt kunnen worden op basis van een en dezelfde tijd.

Via Ontdek Dubai.NL vind je alle informatie over de tijdzone van Dubai, het tijdsverschil tussen Nederland en Dubai en meer handige informatie over de werkweek en weekend in dit bijzondere Emiraat.

Tijdzone Dubai

Dubai ligt in de UTC+4 tijdzone waartoe ook Armenië, Georgië, Mauritius, Oman, Réunion, Seychellen en een deel van Rusland (zone 3) toebehoren.

Nederland ligt in de UTC+1 tijdzone.

Geografisch gezien zou het logischer zijn dat Nederland tot de UTC, West-Europese Tijd (ook wel Greenwich Mean Time genoemd) zou toebehoren, echter wordt sinds de Tweede Wereldoorlog de Midden-Europese tijdzone gehanteerd.

Hieronder is een overzicht te vinden van alle tijdzones, waarbij de tijdzone van Dubai (UTC+4) oranje gekleurd is.

 

Tijdzones

Tijdsverschil Nederland en Dubai

Het tijdsverschil tussen Dubai en Nederland bedraagt 3 uur, maar als in Nederland de zomertijd begint (rond maart) is dit tijdsverschil slechts 2 uur.

Clocktower in DubaiDit komt omdat de Verenigde Arabische Emiraten geen zomer- of wintertijd hanteert.

Hierdoor treedt juist een tijdsverschil op ten opzichte van Nederland.

 

Zomertijd in Dubai ➜

 

Weekend

Naast een tijdsverschil door de andere tijdzone waarin Dubai ligt, is ook de bepaling van het weekend anders dan in Nederland.

In Dubai valt het weekend op vrijdag en zaterdag. Op zondag begint de eerste dag van de nieuwe week dus.

 

Tijdsverschil en werkweek ➜

 

Meer nuttige tips over Dubai

Zoeken