Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Stand Up Paddle DubaiStand up paddle in Dubai (paddleboarding genoemd)is een watersport dat voor jong en oud geschikt is. Stand up paddle staat ook bekend als suppen als afkorting voor Stand Up Paddleboarding.

Hierbij maak je gebruik van een paddleboard dat vergelijkbaar is met een surfboard. Het is een soort van golfsurfen waarbij je een peddel van ongeveer 2 meter lang gebruikt.

Tegenwoordig zie je overal ter wereld de populairiteit toenemen voor het paddleboarding. Dubai is door de ligging aan de Perzische Golf (ook wel Arabische Golf genoemd) een zeer geschikte voor stand up paddle. Het water van de zee is relatief rustig en lekker warm om in te zwemmen.

Er zijn weinig hoge golven en de zee is meestal zeer rustig waardoor je rustig kunt op je paddleboard kunt staan. Deze watersport is een goede fysieke training voor het hele lichaam, maar ook voor de geestelijke gesteldheid is het een goede manier om te rust te komen.

Paddleboarding in Dubai

Paddleboarding DubaiJe kunt in Dubai en de Verenigede Arabische Emiraten bij verschillende Paddle Clubs lessen volgen voor het paddleboarden, maar ook voor het huren van paddleboards.

Hieronder volgen een aantal SUP/Paddleboarding bedrijven in Dubai.

 1 Surfing Dubai

Bij Surfing Dubai kun je paddleboarding lessen volgen onder begeleiding van instructeurs. Het is wel verplicht dat je kunt zwemmen.

Prijs

  • Stand up paddle lessen vanaf 175 - 350 AED

Locatie

  • Umm Suqeim 3

 2  Ignite Surf School UAE

Paddleboarding DubaiBij de Riva Beach Club kun je ook SUP-lessen volgen.

Er zijn ook lessen alleen voor vrouwen mogelijk.

Prijs

  • Stand up paddle lessen vanaf 125 dirham
  • Paddleboarding verhuur vanaf 85 dirham per uur.

Locatie

  • Riva Beach Club, Palm Jumeirah

 3  Hydrone Marine

Hydrone Marine is gevestigd in Abu Dhabi en kun je bij de Eastern Mangroves stand up paddlen.

Prijs

  • Op aanvraag

Locatie

  • Eastern Mangroves Hotel AbuDhabi

 4  Oceanman UAE

Oceanman UAE is gevestigd aan The Beach in Dubai en je kunt hier paddle boarding lessen volgen en tevens SUP boarden huren in het weekend tussen 8:00 en 16:00.

Prijs

  • Onbekend

Locatie

  • The Beach in Dubai


Recreatie in Dubai

Zoeken