Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Safa Park DubaiSafa Park is een 64 hectare groot stadspark gelegen 10.53 km ten zuidwesten van het traditionele centrum van Dubai langs de Sheikh Zayed Road. Het park wordt begrensd door Sheikh Zayed Road, Al Wasl Road, Al Hadiqa Street en 55th Street.

Opgericht in 1975, was Safa Park gelegen aan de rand van Dubai. Voorafgaand aan de oprichting werd het gebied bewoond door illegale immigranten uit Zuid-Azië. Ze woonden in geïmproviseerde huizen zonder stromend water. De regering van Dubai draaide haar hoofd van deze illegale immigranten te wijten aan de behoefte voor hun arbeid. De immigranten werden later amnestie gegeven en verdreven uit de directe omgeving voor het creëren van het park.

Het park onderging een herontwikkeling in 1984 en nog een herontwikkeling plaats tussen 1989 en 1992. De eerste herontwikkeling bevatte onder meer de toevoeging van sanitaire voorzieningen en een indoor speeltuin. De laatste ontwikkeling hebben recreatie-en service-faciliteiten geleverd aan het park. Vandaag de dag is het Safa Park bijna in het centrum van de stad en slechts 3.05 km van de Burj Khalifa. Vanwege de snelle groei van Dubai naderen de wolkenkrabbers nu snel het park.

Het park bevat drie meren, meer dan 200 soorten vogels en 16.924 verschillende bomen en struiken.
Het park heeft met gras begroeide gazons (waar het park voor 80% uit bestaat), een klein bos en een heuvel met een panoramisch uitzicht over het park. Een waterval stroomt uit de heuvel en in het grootste meer is een fontein en en varen rondvaartboten. Er zijn vier ingangen van het park, een uit elke weg die het grenst.

Recreatie in Dubai

Zoeken