Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Princess Tower - hoogste woongebouw ter wereldDe koepel en de mast van de nieuwe Princess Tower is afgerond waardoor het gebouw het hoogste woongebouw ter wereld gaat worden uiteindelijke hoogte van 414 meter.

De Princess Tower staat in Dubai Marina en heeft 107 verdiepingen inclusief kelderverdiepingen, de begane grond en 100 bovengrondse niveaus. Het project is in de laatste stadia van ontwikkeling en zal naar verwachting worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2012.

De huidige hoogste voltooide woning in de wereld is de wolkenkrabber genaamd The Torch, met een hoogte van 337 meter. De Torch zou de Princess Tower kunnen overtreffen als het ooit voltooid wordt om de oorspronkelijk gepland hoogte van 516 meter te behalen. Dat project kampt momenteel met vertragingen.
De wolkenkrabber is niet het hoogste gebouw in Dubai en in de wereld. De Burj Khalifa heeft een hoogte van 828 meter, echter zijn de onderste verdiepingen (uitgezonderd van het Armani Hotel) gereserveerd voor appartementen waardoor het niet het hoogste woongebouw ter wereld is.

De Princes Tower heeft een oppervlakte van 37.410 vierkante meter en herbergt 763 luxe appartementen, waaronder een, twee, drie, vier-slaapkamer appartementen en penthouse appartementen met uitzicht op de Palm Jumeirah.
Federico Tauber, president van ontwikkelaar Tameer, zegt: "In een stad van wolkenkrabbers is het nog steeds een zeer bevredigend gevoel om deze ontwikkeling te hebben afgerond. De Princess Tower is nu het hoogste residentiële gebouw in de hele wereld en hierdoor is het een zeer prestigieuze en gewilde locatie om in te wonen." Op het hoogtepunt van de markt in december werden de appartementen in Princess Tower verkocht voor een gemiddelde van ongeveer 2.300 dirham (500 euro) per m².

Bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken