Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Paragliding DubaiParagliding in Dubai is natuurlijk ook mogelijk. In het emiraat waar geen grenzen lijken te zijn op het gebied van spanning en sensatie, is paragliding onmisbaar.

Paragliding heeft verschillende benamingen. In Nederland staat het ook bekend als schermvliegen en in Frankrijk als parapente. Aangezien de voertaal in Dubai, naast het Arabisch, Engels is, wordt er in Dubai gesproken over paragliding.

Ondanks het ontbreken van een motor is het mogelijk om een aantal uren en vele honderden kilometers te zweven in de lucht tijdens het paragliden. De meeste paragliders kiezen er voor om ongeveer twee uur te vliegen en een kleinere afstand te overbruggen.

Hieronder vind je alle informatie over paragliding in Dubai.

Paragliden in Dubai

Wil je vliegen en zweven als een vogel door de lucht en het gevoel van echte vrijheid beleven? Dan is paragliding in Dubai echt wat voor jou!

Paragliding DubaiEr zijn een aantal aangewezen plekken in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten voor het paragliden. De Micro-Avation Club is in Dubai aangewezen om paragliding te faciliteren en gebruikt hiervoor het Dibba gebied op de grens van Abu Dhabi en Dubai als uitvalsbasis. Op deze locatie is een 350 meter hoge afsprong richting de zee mogelijk. Er wordt soms ook in Ras Al Khaimah gevlogen.

De club heeft gekwalificeerde, Europese instructeurs die allen lid zijn van Emirates Aviation Association en de FAI. Het neemt ongeveer 10 volle dagen in beslag om een gekwalificeerde paraglider te worden, al hangt dit wel af van de vaardigheden van de student, het aantal lessen dat per week gevolgt kan worden en de weersomstandigheden.

De paraglide training bevat theorie, gecontroleerd grondwerkzaamheden, veiligheidsaspecten en de landing en het opstijgen oefeningen.

Prijs paragliden-training

De prijs voor een paraglide training bedraagt 5.000 dirham en daarnaast 700 dirham per jaar inschrijfkosten voor de Emirates Aviration Association.

 

Micro-Avatation Club website ➜

 

Recreatie in Dubai

Zoeken