Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Palm eiland Jebel Ali DubaiPalm Jebel Ali is het tweede van de drie Palmeilanden dat voor de kust van Dubai wordt aangelegd. Net als de andere twee schiereilanden zal ook deze de vorm van een palmboom hebben.
Het schiereiland zal een rondweg met steigers en villa's op palen boven het water worden gebouwd. Deze zullen een dusdanige vorm krijgen dat ze een gedicht vormen dat wellicht vanuit de ruimte gelezen kan worden. Dit gedicht is geschreven door Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Het eiland zou plaats moeten bieden voor 500.000 personen.

Busch Entertainment Corporation heeft aangekondigd dat een overeenkomst is gesloten met Nakheel PJSC - een van ’s werelds grootste projectontwikkelaars - om the Worlds of Discovery – SeaWorld, Aquatica, Busch Gardens and Discovery Cove te creëren op het Palm Jebel Ali in Dubai. Men is eerder deze maand overeen gekomen om gefaseerd vier themeparks te bouwen. De eerste bezoekers kunnen in 2012 worden ontvangen.

Nakheel zal geld investeren om het park te bouwen en te laten draaien. BEC verstrekt de licentie. The Worlds of Discovery in Dubai zal ontworpen en gemanaged worden door BEC. Het park zal personeel krijgen dat nu werkzaam is bij BEC of getrained wordt Discovery zal zich bevinden in het gedeelte van The Palm Jebel Ali dat bekend staat als “the Crown”.
Het eiland dat de vier parken zal huisvesten zal opgespoten worden in de vorm van een Killerwhale. Naast de vier parken zullen op het eiland ook Woningen, Hotels, en winkels gerealiseerd worden.

Meer bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken