Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Fooi geven in DubaiHet is in Dubai niet verplicht om fooi te geven, maar het is wel gebruikelijk om het te doen.

In Dubai wordt op vele manieren gebruik gemaakt van werknemers afkomstig uit Aziatische landen zoals India, Pakistan en andere omliggende landen. Hoewel de lonen in Dubai op een normaal niveau liggen, werken deze medewerkers vaak voor de rest van de achtergebleven van familie in het desbetreffende land. Het geven van fooi in Dubai wordt daarom vaak extra gewaardeerd dan in een gemiddeld westers land.

Hoeveel fooi moet je geven in Dubai?

In de hotels is de hoogte van het fooi dat je aan de medewerkers wil geven geheel je eigen keus. Denk bijvoorbeeld aan kamermeisjes of hotelmedewerkers die je koffer en tassen draagt. Je kunt er voor kiezen om bij elke gelegenheid een fooi te geven of aan het eind van je vakantie. Hierbij kun je bijvoorbeeld een paar dirham per dag geven.

De meeste restaurants voegen een 'service charge' aan de rekening. Dit is in Dubai 10 procent van het totaalbedrag. In Abu Dhabi is dit 16 procent en in Sharjah 15 procent. Als dit niet aan de rekening is toegevoegd, is een fooi van 10% weer gebruikelijk.

Verder kun je in de supermarkt medewerkers aantreffen die de boodschappen bij de kassa voor je inpakken, tassen dragen of bijvoorbeeld medewerkers die bij een benzinepomp je ramen wassen of helpen met tanken. Aan deze personen wordt vaak een fooi van rond de 2 dirham gegeven.

Meer nuttige vakantietips Dubai

Zoeken