Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai Safari ParkHet Dubai Safari Park is een milieu-vriendelijk attractiepark en dierentuin in Dubai van 1,2 km² groot.

Het Dubai Safari Park is de vervanging van de Dubai Zoo die te vinden was aan de Jumeirah Road. De oude dierentuin had ongeveer 1.000 dieren, terwijl het totale aantal dieren in het Dubai Safari Park nu 2500 bedraagt.

Deze dieren behoren tot verschillende 250 diersoorten en het park is van plan om het aantal dieren uit te breiden tot 5000, waaronder ook 350 dieren die in de wereld met uitsterven bedreigt worden.

Het park heeft dieren zoals leeuwen, tijgers, gazellen, nijlpaarden, buffels, hyena's, flamingo's, gorilla's, chimpansees, reptielen en meer. Sommige dieren zijn gedoneerd uit andere dierentuinen of gered voor revalidatie. Het park heeft daarmee een recreatief en educatief doel. Het leefgebied van deze dieren richt zich voornamelijk op Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Aangezien de temperatuur in Dubai flink kan oplopen is het leven van verschillende dieren normaliter niet praktisch. Om dit te overwinnen zijn er gekoelde rotslucht omstandigheden gecreëerd om de parktemperatuur te verlagen. Gekoelde zwembaden en beneveling zijn aanwezig voor de dieren in het Dubai Safari Park.

Deze interactieve dierentuin is verdeeld over verschillende zones en is voorzien van een prachtig meer en een weelderig groene landschappen. Er zijn eco-vriendelijke voertuigen beschikbaar om de mensen van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Het Safari Park maakt nagenoeg alleen gebruik van zonne-energie en het irrigatiesysteem voor waterrecycling, afvalverwerking en afvalrecycling wordt ook beheerd door een duurzaam systeem.

Foto's © Justproperty.com

Thema’s in het safaripark

Safaripark DubaiHet safaripark in Dubai is verdeeld over 4 zones met een thema waarin dieren uit specifieke delen van de wereld zijn ondergebracht. Lees hieronder meer informatie over de thema’s van het Dubai Safari Park.

Safari Village

Safari village is een open gebied waar bezoekers met de bus kunnen komen en de dieren elkaar kunnen ontmoeten. Op deze manier kun je maximaal genieten van de dieren uit Afrika en Azië dier er te vinden zijn. Een speciale bus wordt gebruikt om de bezoekers naar het bos vol dieren te brengen en kom je o.a. apen, zebras, cheetas, waterbuffels of herten tegen. In dit gedeelte zijn ook de kunstmatig gecreëerde watervallen te vinden die op zonne-energie werken en waar de krokodillen te bewonderen zijn.

Arabian Village

Het Arabian Village heeft een oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante meter en is gewijd aan de inheemse natuur van de Perzische Golf, waaronder Arabische oryx- en wolven leven. Dit gebied bestaat uit bergen, woestijnen en prachtige bloemen en planten.

Asian Village

Dieren uit Azië maken deel uit van dit gebied. Zo vind je hier gibbons, maanberen en komodovaranen afkomstig uit Aziatische bossen, samen met een verscheidenheid aan vogels en reptielen.

African Village

Een van de meest interessante gebieden in het Dubai Safari Park is het African village. Dit thema is verdeeld in een Afrikaanse savanne en regenwoud, heeft Afrikaanse wilde honden, reuzenschildpadden, chimpansees en majestueuze witte leeuwen!

Wadi Village & Kids Farm

Dierenpark DubaiNa alle spannen de safari avonturen kun je in het Wadi Village lekkere relaxen. Je vindt hier verschillende restaurants en andere eetgelegenheden om lekker te genieten en te ontspannen na een dag vol avontuur!

Een extra attractie in het Dubai Safari Park is de speciaal ingerichte Kids Farm, waar kinderen kunnen leren over traditionele boerderijdieren zoals kippen, geiten, schapen en koeien.

Naar verwachting zullen er ook nog Australian en South-American village gemaakt worden in het Dubai Safari Park, waar de dieren uit respectievelijk Australié en Zuid-Amerika worden ondergebracht.

Locatie en openingstijden

Het Dubai Safari Park ligt aan Al Warqa 5, aan de Hatta-weg, tegenover de shopping mall Dragon Mart Dubai.

De Dubai Safari-tijden zijn dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur. Er zijn meer dan 3.500 gratis parkeerplaatsen in de parken, met vervoer van en naar de hoofdingang.

Foto's © Justproperty.com

Recreatie in Dubai

Zoeken