Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai Opera HouseHet Dubai Opera House is een concertzaal en evenementenhal in Dubai voor opera’s, balletvoorstellingen, concerten, maar ook conferenties, tentoonstellingen en andere evenementen.

Het gebouw van het Dubai Opera House heeft van de vorm van een dhow, een Arabische boot die van oudsher gebruikt werd voor de visserij.

Het bekende Burj Al Arab hotel waarmee Dubai eind jaren ’90 wereldwijde bekendheid genereerde is hier ook op gebaseerd.

De bouw van dit bijzonder vormgegeven bouwwerk werd in 2013 gestart, precies een jaar nadat Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum de plannen van de operahal presenteerde.

Op 31 augustus 2016 werd het Opera House geopend met een concert van beroemde Spaanse operazanger en dirigent Placido Domingo.

Het Dubai Opera House biedt ruimte aan 2000 zitplaatsen voor voorstellingen en concerten, maar het is ook mogelijk om daarvan 900 stoelen te verwijderen zodat er ook ruimte is voor andere evenementen.

Locatie Dubai Opera House

Het Dubai Opera House is gelegen in de wijk Downtown Dubai en vlak bij het hoogste gebouw ter wereld gelegen, de Burj Khalifa. De Dubai Opera is ook gemakkelijk bereikbaar vanaf The Dubai Mall.

Er is een ondergrondse parkeerplaats met voldoende parkeerruimte en tevens is er een taxi standplaats indien je niet over een eigen huurauto beschikt in Dubai.

Je kunt ook met de Dubai Metro naar het Dubai Opera House reizen.

Stap hiervoor uit bij het Burj Khalifa Station op de rode lijn en neem de loopbrug naar het Dubai Opera House aan de Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard. (ongeveer 25 minuten loopafstand).

Meer bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken