Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai International Financial Centre (DIFC)Het Dubai International Financial Centre (DIFC) is een financiële hub voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) met een kapitaalmarkt aangewezen als een financieel vrije zone in Dubai. Het gebouw is ontworpen door Eric Kuhne.

Het werd opgericht om een ​​omgeving voor groei, vooruitgang en economische ontwikkeling in de Verenigde Arabische Emiraten en de rest van de regio te maken door het verstrekken van de benodigde juridische en zowel de zakelijke als fysieke infrastructuur is afgestemd op de internationale normen.

Het DIFC is een onafhankelijk bevoegd instantie op grond van de Verenigde Arabische Emiraten grondwet en heeft zijn eigen onafhankelijke burger-/handelszaken en wetten die in het Engels geschreven zijn en die in navolgigng van het Engels recht. Het heeft ook eigen rechtbanken, met rechters uit Engeland, Singapore en Hong Kong.
Het DIFC-LCIA Arbitrage Centre is een onafhankelijk centrum van internationale arbitrage dat regels van het London Centre of International Arbitration gebruikt.

Er zijn zes primaire sectoren binnen het DIFC:

  • Banking Services (investment banking, corporate banking en private banking)
  • Kapitaalmarkten (aandelen, schuldbewijzen derivaten en commodity trading)
  • Asset management en financiering van registratie
  • Administratief fondsenbeheer en fondsbeheer herverzekering
  • Islamic finance
  • back-office activiteiten.

Het centrum biedt voordelen zoals geen belastingtarief op inkomsten en winsten, 100 procent buitenlands eigendom, geen beperkingen op buitenlandse beurs of vermogen / winst repatriëring, operationele ondersteuning en business continuiteit faciliteiten. Het DIFC wil ongeveer 10.000 banen creëren in alle sectoren hierboven vermeld. Het is te verwachten dat veel van deze functies zal worden gevuld met een mix van buitenlandse werknemers en lokale bewoners met gespecialiseerde vaardigheden samen met vele gediplomeerde opleidingen.

Een van de belangrijkste dochterondernemingen van het centrum is NASDAQ Dubai.

Bezienswaardigheden in Dubai

Zoeken