Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Dubai AirshowDe Dubai Airshow is een evenement dat om de 2 jaar in november wordt gehouden. De luchtvaartshow wordt sinds 1989 door F&E Aerospace in samenwerking met de Dubai Civil Aviation Autorithy georganiseerd.

De Dubai Airshow is het grootste luchtvaart evenement in het Midden-Oosten en Azië. Er komen meer dan 1100 bezoekers uit 60 verschillende landen op af en er is wereldwijde media aandacht voor de meer dan 160 vliegtuigen die tentoongesteld staan, evenals een 3D printshow die er te vinden is.

Hét event voor vliegtuigspotters richt zich op verschillende takken van de luchtvaart, waaronder commerciële en zakelijke vluchten, maar ook is er veel aandacht voor de militaire luchtvaart en ruimtevaart technologie.

Vliegshows Dubai Airshow

De vliegdemonstraties die tijdens de Airshow te zien zijn, laten de technische ontwikkeling van de deelnemende vliegmaatschappijen zien.

Zo zijn o.a. de volgende vliegtuigen tijdens de Dubai Airshow te zien geweest:

  • Dubai AirshowAirbus A380
  • A400M
  • F-16
  • F/A-18
  • F-22 Raptor
  • V-22 Osprey
  • B-1B
  • Eurofighter Typhoon

Het evenement duurt 5 dagen waarbij je alle vliegtuigen van heel dichtbij kunt bekijken en in de cockpit een plaatsje kunt nemen. Er zijn verschillende shows, conferenties, optredens, van internationale artiesten en is er een golf toernooi.

Bereikbaarheid Dubai Airshow

Dubai AirshowJe kunt het evenement op verschillende manieren bereiken. Je kunt natuurlijk een taxi nemen naam het vliegveld van Dubai, maar je kunt ook het openbaar vervoer gaan.

Zo gaan er verschillende shuttle busjes vanaf het Iban Battuta Metro station. Met de Dubai Metro kun je uitstekend door Dubai reizen.

Als je een auto hebt gehuurd kun je ook goed parkeren bij de Dubai Airshow. Dit is wel betaald parkeren.

Het evenement is elke dag van 10.00 tot 17.30 geopend en wordt georganiseerd bij het nieuwe vliegveld van Dubai genaamd Al Maktoum International Airport.

Meer recreatie in Dubai

Zoeken