Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Almas Tower DubaiDe Almas Tower is een superhoge wolkenkrabber in Dubai. De bouw van het kantoorgebouw begon in begin 2005 en werd voltooid in 2009 met de installatie van enkele resterende gevelpanelen aan de top van de toren. Het gebouw heeft een hoogte van 360 meter en werd daarmee het derde hoogste gebouw in Dubai, na het Emirates Park Towers en de Burj Khalifa. Almas Tower heeft 74 verdiepingen, waarvan er 70 zijn bedoeld voor commerciële activiteiten en vier zijn serviceverdiepingen.

De toren is gelegen op een eigen kunstmatig eiland in het midden van de Jumeirah Lake Towers, de hoogste van alle gebouwen in de ontwikkeling als ze klaar zijn. Het werd ontworpen door Atkins Middle-East, die het grootste deel van het JLT complex ontworpen heeft.
De toren werd gebouwd door de Taisei Corporation in Japan in een joint venture met ACC (Arabische Construction Co) die de opdracht gegund door Nakheel Properties op 16 juli 2005. Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), de eigenaar van de toren, was de eerste om verhuizen samen met de Dubai Diamond Exchange naar de onvoltooide toren op 15 november 2008.

Almas Tower biedt faciliteiten met een breed scala diensten aan voor diamanten, gekleurde edelstenen en parelindustrie in de regio.
Samen met de Dubai Diamond Exchange, de Parel of Dubai Exchange, de Kimberley Process Certification kantoren en transportinstanties zoals Brinks en Transguard.

Diamond snijden en uitwisseling vinden plaats op de toren. Als gevolg van de aard van de transacties die plaats vinden op de toren, is een hoog beveiligingsniveau geïnstalleerd. Almas toren is 8e gerangschikt in de Emporis Skyscraper Award 2010

Meer gebouwen in Dubai

Zoeken