Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Vaccinatie DubaiEr zijn geen speciale vaccinaties verplicht als je op vakantie naar Dubai wil gaan.

Een tetanus prik wordt meestal aangeraden voor lange reizen. Polio is volledig uitgeroeid in de Verenigde Arabische Emiraten en hepatitis is zeldzaam en kan voorkomen worden door voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hepatitis A wordt door besmet voedsel en water overgebracht, hepatitis B, C, D via seksueel contact en het gebruik van niet-gesteriliseerde naalden en bloedtransfusies.

Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts.

Malaria in Dubai

Er heerst geen Malaria in Dubai en daarvoor zijn dus geen voorzorgsmaatregelen nodig. Als je Dubai als stop-over gebruikt en doorreist naar andere landen, dan is het wellicht wel nodig om je in te enten tegen malaria.

Medicijnen en medicijngebruik in Dubai

Medicijnen in DubaiAls je medicijnen gebruikt dan is het verstandig om zoveel mogelijk doktersrapporten en dergelijke mee te nemen. Dit voorkomt problemen bij de douane op het vliegveld en kan tevens van belang zijn in een noodsituatie. Voor alle medicijnen geldt dat je deze in de originele verpakking moet meenemen.

Je kunt bij je eigen apotheek ook vragen om een medicijnpaspoort.

Als het geneesmiddel niet wordt beschouwd als verboden middelen, kunt je voor drie maanden aan voorraad meenemen. Paracetamol, de pil en dergelijk mogen dus gewoon worden meegenomen.

Er zijn echt ook voorgeschreven en receptvrije geneesmiddelen die beschikbaar zijn in landen zoals Nederland worden beschouwd als verboden middelen in Dubai. Het kan zijn dat je hiervoor toestemming nodig hebt van het ministerie van Volksgezondheid in de Verenigde Arabische Emiraten, om dergelijke medicijnen mee naar Dubai te nemen. Als je geen toestemming vraagt, dan mag je niet het land niet in en ben je zelfs strafbaar bezig. Als je toestemming krijgt mag je tot 30 dagen aan voorraad meenemen.

Ga voor meer informatie naar de website van het ministerie van Volksgezondheid in de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Ziekenhuizen en belangrijke telefoonnummers in Dubai ➜

 

Meer vakantie tips Dubai

Zoeken