Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Strand DubaiOp het strand van Dubai kan men genieten van de warme zon en de aangename zeewater temperatuur. Het is vaak niet druk op het openbare strand, omdat vele hotels en resort prive-stranden bieden.  

Natuurlijk zijn er in Dubai ook gratis stranden te vinden.

 

Gratis stranden in Dubai 

 

Het zand op deze stranden van Dubai is zacht en wit en de uitnodigende ondiepe wateren van de Arabische Zee zijn warm en turquoise. De stranden worden in het algemeen bezocht wordt door strandgasten tijdens de milde en aangename wintermaanden, vooral in januari.

Langs het strand zitten verschillende clubs en hotels. Het belangrijkste stuk is langs Jumeirah Road en staat bekend als de Jumeirah Beach. Er is tevens nog een strand bij Al Mamzar Park in Deira Dubai.

 

Hotels bij het strand van Dubai

Taxi / Parkeren

De kust is over het algemeen drukker in het weekend (donderdag en vrijdag in Dubai) en parkeren kan een probleem zijn. U kunt eenvoudig gebruik maken van de taxi's die ook het kustgebied bereiken. Het is een goedkope oplossing en je kunt voorkomen om lastig een parkeerplaats te vinden. Bussen zijn een alternatief, maar zijn niet erg betrouwbaar.

 

Informatie over taxi's in Dubai

Regels

Er zijn enkele voorschriften die op het openbare strand gelden, zoals dat:

  • Topless/naakt verboden is op het strand.
  • Zodra de zon ondergaat is het verboden om in de zee te zwemmen.
  • Aan de kust van Dubai vindt u verscheidene toegevoegde attracties zoals familie picknick plekken, eetgelegenheden, speeltuinen, gebieden voor barbecue, skiën, surfen, etc.

Het merendeel van de kustgebieden in Dubai bevat palmbomen en geven dus een schilderachtige plaatje om in te zonnen!

Meer tips over Dubai

Zoeken