Ontdek Dubai
Nieuw: Ontdek Dubai Magazine Bekijken

Paspoort kwijt in DubaiAls u belangrijke documenten of waardevolle voorwerpen verloren heeft of gestolen, moet u de politie binnen 48 uur in kennis te stellen en een proces-verbaal opmaken. Doet u dit na deze periode dan loopt u kans dat uw verzekeringsmaatschappij de opgelopen schade niet vergoed.

Persoonlijke bezittingen zijn paspoort, identiteitskaart, ziekenfondskaart, grote bedragen geld en belangrijke documenten voor de Verenigde Arabische Emiraten en niet-VAE bedrijven moeten onmiddellijk bij de politie worden gemeld.

Melding van een verloren paspoort

Om een melding te doen van een verloren paspoort en om een nieuwe aan te vragen, vindt u hier een overzicht van de procedure

Vereiste documenten

  • Twee recente pasfoto's
  • Een kopie van het verloren paspoort (indien aanwezig)
  • In het geval dat de verloren paspoort behoort tot een minderjarige, dient de ouder aanwezig te zijn.

Procedure

U moet naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan, daar vult u een speciaal formulier in en verstuurt de hierboven vermelde documenten. De volgende dag kunt u het proces-verbaal ophalen.

Ga met het proces-verbaal en ga naar General Directorate of Residency and Foreigners Affairs - Dubai (DNRD) om te controleren of uw paspoort is gevonden en daar afgegeven. Indien niet gevonden, dan wordt deze door de DNRD afgestempeld.

Ga vervolgens naar het Openbaar Ministerie om te controleren of uw paspoort is gevonden en daar afgegeven. Indien niet gevonden, wordt deze afgestempeld in het proces-verbaal

Ga met het gestempelde proces-verbaal en naar de General Department of Investigation. Daar kunt u het proces-verbaal afleveren en gezamenlijk met een betaling van 20 dirham zal daarmee een nieuw paspoort binnen 2 dagen afgeleverd worden bij de Nederlandse Ambassade in Dubai.

Tips over dubai

Zoeken